2013-09-20 12:34:04
Φωτογραφία για Λαμία: Νεαρός Αλβανός καταγγέλλει επίθεση από Χρυσαυγίτη - Καρέ καρέ όλο το σκηνικό - Τι λένε οι δυο πλευρές
Αστυνομοκρατούμενο το κέντρο της πόλης υπό το φόβο νέων επεισοδίων Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη Λαμία το βράδυ της Τετάρτης, ένα νέο συμβάν έρχεται να προστεθεί... στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στη πόλη μεταξύ αντιφασιστών και χρυσαυγιτών.

Ένας 20χρονος Αλβανός καταγγέλλει ότι τον χτύπησε ένας φασίστας και καταθέτει μήνυση εναντίον του, ενώ μήνυση καταθέτει και ο 35χρονος δράστης κατά του νεαρού Αλβανού, υποστηρίζοντας ότι τον εξύβρισε.

Τι λέει το ρεπορτάζ

Όλα ξεκίνησαν στις 9:05΄ το βράδυ στην πλατεία Λαού. Ο 20χρονος Αλβανός μαζί με δυο ακόμη φίλους του λογομάχησαν με έναν άνδρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος είναι κάτοικος της Αγίας Τριάδας Μώλου.

Ο νεαρός υποστηρίζει ότι τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είναι Αλβανός. Όταν εκείνος του είπε ναι, χωρίς δεύτερη κουβέντα του έριξε κεφαλιά στο πρόσωπο, προκαλώντας αιμορραγία στη μύτη. Ο δράστης από τη πλευρά του υποστηρίζει ότι ο νεαρός Αλβανός τον έβρισε, τον πρόσβαλε, τον αποκάλεσε φασίστα και γι αυτό τον χτύπησε.


Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο 35χρονος χαιρέτισε ναζιστικά φώναξε ότι είναι Χρυσή Αυγή και τράπηκε σε φυγή προς την οδό Όθωνος, ενώ αμέσως μετά έστριψε στην Αγίου Νικολάου. Οι τρεις Αλβανοί τον ακολούθησαν και ταυτόχρονα τηλεφώνησαν στην άμεση δράση (100) καταγγέλλοντας το συμβάν.

Οι αστυνομικοί που ήδη ήταν στο κέντρο άρχισαν τις αναζητήσεις και δεν άργησαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη στην οδό Καποδοστρίου, στη Στοά Μουσάτου, όπου είναι η είσοδος των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λαμία.

Στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον νεαρό Αλβανό για να τον μεταφέρει στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Λαμίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι δυο πλευρές αλληλομηνύθηκαν και το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, αφού σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος είναι άτομο εξαρτημένο, έχει συλληφθεί αρκετές φορές για ναρκωτικά, ενώ φέρεται να έχει νοσηλευθεί και για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Είναι γνωστός για το οξύθυμο του χαρακτήρα του και έχει εμπλακεί και άλλες φορές σε παρόμοιους καβγάδες.

Η αστυνομία όλη τη νύχτα ήταν στο πόδι και το κέντρο της πόλης κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν αστυνομοκρατούμενο, αφού υπήρχε φόβος για βεντέτα μεταξύ αντιφασιστών και χρυσαυγιτών.

Συναγερμός για τον μεθυσμένο που τον βάφτισαν χρυσαυγίτη

Μια ώρα πριν από το παραπάνω συμβάν, γύρω στις 8:00΄, η αστυνομία ενημερώθηκε για επεισόδιο με συμπλοκή στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα σωματώδη άνδρα με μαύρη μπλούζα που πάνω στον καυγά μάλιστα έσπασε και μια τζαμαρία καταστήματος.

Στην άμεση δράση σήμανε συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί που έτσι κι αλλιώς ήταν σε ετοιμότητα στο κέντρο της πόλης έσπευσαν στο σημείο.

Τελικά ο "χρυσαυγίτης τσαμπουκάς" ήταν ένας μεθυσμένος, ο οποίος ζήτησε από ένα κατάστημα να του δώσουν να πιει και όταν εισέπραξε αρνητική απάντηση πήρε μια πλαστική καρέκλα και "κατέβασε" την τζαμαρία.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν λίγο πιο πέρα και τον συνέλαβαν.

lamiareport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ