2013-09-20 13:12:08
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ εμποδίζουν το ταξίδι του Μαδούρο στην Κίνα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να παράσχουν άδεια ώστε να περάσει από τον εναέριο χώρο τους, το αεροσκάφος του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, κατά το ταξίδι του στην Κίνα, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ανέφερε.. την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών στο Καράκας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ταξιδέψει στο Πεκίνο από τις 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα του κινέζου ομόλογό του Σι Ζινπίνγκ, προκειμένου να «ενισχύσει τις στρατηγικές σχέσεις» των δυο χωρών.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας Ελίας Χούα χαρακτήρισε «προσβλητική» την άρνηση της Ουάσιγκτον να επιτρέψει στο αεροσκάφος του Μαδούρο να πετάξει πάνω από τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

«Πιστεύουμε ότι (η άρνηση), είναι μια ακόμη προσβολή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού κατά της κυβέρνησης μας» δήλωσε ο Χούα.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον εναέριο χώρο του σε ένα αεροπλάνο που μεταφέρει αρχηγό κράτους σε διεθνή συνάντηση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Μαδούρο, είπε ότι ελπίζει οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών να «διορθώσουν το λάθος». Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βενεζουέλα, έχουν ιδιαίτερα τεταμένες διπλωματικές σχέσεις και έχουν πάψει να διατηρούν διπλωματικές αποστολές από το 2010.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ