2013-09-20 15:35:04
Φωτογραφία για Μήνυμα προς Μπαν από Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθ' οδ'ον προς τη Νέα Υόρκη, όπου στις 26 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, αν δεν προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία, που να δίνει την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία νέα αρχή με προοπτικές.

Σε συνέντευξη στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν συνομιλίες για χάριν των συνομιλιών.

Στα Ηνωμένα Έθνη, είπε, θα επεξηγηθεί γιατί χρειάζεται μία καλή προετοιμασία και μία νέα δυναμική στην προσπάθεια, που καταβάλλεται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για να μην επαναληφθεί ό,τι και στο παρελθόν.

Στο μεταξύ, σε επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Νίκος Αναστασιάδης διασαφηνιστεί ότι η βάση των διαπραγματεύσεων και η επιδιωκόμενη λύση θα εδράζονται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα με πλήρη σεβασμό στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Λονδίνο, την οποία διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, για ενημέρωση της κυπριακής παροικίας.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ