2013-09-20 15:39:02
Φωτογραφία για Επιστολή Μ. Σενετάκη προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με την προτεινόμενη διαθεσιμότητα Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης
Στοιχεία σε σχέση με την προτεινόμενη διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ζητά με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης. 

Στο κείμενο επιστολής που κοινοποιεί στον κ. Αρβανιτόπουλο ο βουλευτής, τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν το πρώτο και μοναδικό -τουλάχιστον ως την καταληκτική ημερομηνία που είχε θέσει το Υπουργείο- το οποίο είχε καταθέσει σχετική μελέτη που καταδείκνυε την αριθμητική ανεπάρκεια του διοικητικού προσωπικού. Ο κ. Σενετάκης αναφέρεται παράλληλα σε προηγούμενη επιστολή του, την οποία είχε στείλει προς το Υπουργείο από τις 23 Αυγούστου, όπου και τονίζονταν τα προβλήματα τόσο στο Πανεπιστήμιο, όσο και στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Ο βουλευτής καταλήγει στην επιστολή του, ρωτώντας τον κ. Υπουργό, για ποιο λόγο δεν έγιναν αποδεκτά τα στοιχεία μελέτης του Πανεπιστημίου, αλλά και με βάση ποια στοιχεία προέκυψε η εισήγηση για την προτεινόμενη διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.


Αναλυτικά το κείμενο επιστολής του κ. Σενετάκη, έχει ως εξής:

ΑΘΗΝΑ 20/09/2013

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Από την πρώτη στιγμή έναρξης των διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιεί η κυβέρνηση, είχα ταχθεί υπέρ του μέτρου της κινητικότητας στο Δημόσιο, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού, την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Στήριξα ακόμα χωρίς ενδοιασμό, την πρόσφατη αναδιοργάνωση των Πανεπιστημίων μέσω του «Σχεδίου Αθηνά», χωρίς παρεμβάσεις στο Επιστημονικό Έργο του Υπουργείου, καθώς και την απόφαση του Υπουργείο σας να προχωρήσουν τα Τεχνολογικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε εσωτερική αξιολόγηση, η οποία θα καταδείκνυε τις πραγματικές ανάγκες, τις ελλείψεις και τον αριθμό του υφιστάμενου προσωπικού.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν το πρώτο και το μοναδικό (τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα που έληγε η σχετική προθεσμία) απ’ όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, που κατέθεσε σχετική μελέτη για την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και το σχέδιο στελέχωσης για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα. Οι μελέτες καταδεικνύουν την αριθμητική ανεπάρκεια του μη Ακαδημαϊκού προσωπικού σε σημαντικές υπηρεσίες, την οποία και σας είχαμε επισημάνει στην με αρ. πρωτ. 62237 επιστολή μου που σας απέστειλα στις 23/08/2013.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ όπως μου παραθέσετε τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία των μελετών δεν έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο Παιδείας και με βάση ποια στοιχεία προχωρήσατε στην εισήγηση για τη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης;

Με εκτίμηση,

ΜΑΞΙΜΟΣ Γ. ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ