2013-09-20 16:47:07
Φωτογραφία για Φασισμός Ανέστη εκ νεκρών - Παύλο Φύσσα κόντρα!
του Βαγγέλη Ευαγγελίου

Κάθε διαφήμιση, θέλει το σλόγκαν της, έτσι και το προϊόν Χρυσή Αυγή, έχει ένα, το οποίο κληρονόμησε από τους προγόνους της Χουντικούς. Αφού γνωρίζουμε πως το Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια ήταν... το βασικό ιδεολογικό σλόγκαν της Χούντας των συνταγματαρχών. Μα χρειάζεται «διαφήμιση» η Χρυσή Αυγή; Θα μου πεις.

Τι να σου απαντήσω τώρα; Που ζεις εσύ; Δε βλέπεις πως ο κάθε αργόσχολος τεμπελχανάς μ’ ένα φραπέ στο χέρι, διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή σε κάποιο τραπεζάκι καφετέριας με τους φίλους του, λες και παίρνει ποσοστό από το ποσοστό της το οποίο ανεβαίνει; Και να ήταν μόνο αυτός. Διάφορες ηλικίες κάνουν το ίδιο, ακόμα και εκείνες που έζησαν με το κουτάλι φασίστες. Λες και τότε τους μπήκε ένα μικρόβιο, που τώρα δρα.

Όλοι αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή ποιοι είναι; Τι ψήφιζαν χτες; Οι ζωές τους τι έχουν μέσα; Από τι είναι φτιαγμένα τα βλέμματά τους; Όταν βλέπουν θάλασσα τι λένε; Να γράφουν ιστορία ξέρουν. Να διαβάζουν ιστορία;


Μου θυμίζουν τους γείτονες ενός δολοφόνου που έκοψε κομματάκια την οικογένεια του απέναντι διαμερίσματος, επειδή είχανε δυνατά τη μουσική, – παραδείγματος χάριν – όπου πάνε τα κανάλια στη γειτονιά του και όλοι λένε «Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα». Φτάνει φίλε μου, να δώσεις μία φορά δικαίωμα και να είναι και η τελευταία.

Ο συνομήλικός μου Παύλος, που η δολοφονία του, μας είναι τόσο οικεία από τις ταινίες – έχουμε συνηθίσει βλέπεις, περισσότερο και απ’ ότι πίνουμε νερό, να βλέπουμε ένα μαχαίρι να μπαίνει σε κάποια κοιλιά και κάποιος να πέφτει αιμόφυρτος – είχε σκηνοθέτη, σεναριογράφο εσένα! Και το εσένα πως μεταφράζεται; Σε όποιον έδωσε ψήφο και αέρα στον χωριάτη, να μας ανέβει στο κρεβάτι και να ξεχάσει το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, να αρχίσει όργιο με αυτά τα τρία κι εσένα μαζί, κάνοντας όλες τις στάσεις κάμα σούτρα μέχρι να πεθάνεις από τη συνείδηση που είναι μεγαλύτερη μαχαιροβγάλτης κι από τον στυγνό δολοφόνο του Παύλου.

Θα σου πω και τι έχω καταλάβει μέσα σε πολλά άλλα, για να κλείσω το χρονογράφημα. Διότι αηδιάζω όποτε γράφω για Φασίστες κάθε είδους και οργίζομαι, το μάτι γυρίζει, και θα χρειαστώ υπερεντατικά μαθήματα ουράνιας νηφαλιότητας και ιώβειας υπομονής, προκειμένου να γλιτώσω από τη στιγμή που θα στρίψω το λαρύγγι κάποιου φασίστα, που θα έρθει να μου χτίσει κάγκελα στην μία και μοναδική μου ζωή.

Όχι οι Χρυσαυγίτες, δεν αγαπούν ούτε Πατρίδα, ούτε Θρησκεία, μήτε Οικογένεια. Ίσως όταν λένε οικογένεια, εννοούν τη δική τους και μόνο, το σόι τους δηλαδή, οπότε, αν η οικογένεια του απέναντι, κλαίει το γιόκα της επειδή τον φάγανε μπαμπέσικα, καμία σημασία! Κανένα δάκρυ! Καμία σιωπή!

Ενός λεπτού ζωή – γιατί η σιωπή δε φτάνει – για τον Παύλο Φύσσα. Όταν ο Φασισμός σε σκοτώνει λίγο μετά τα τριάντα, μοιάζει η ζωή σου λιγότερη του λεπτού. Σαν αυτά τα θερμόμετρα, που τα βάζεις όποτε έχεις πυρετό. Τότε μόνο τα έχεις ανάγκη. Και πυρετό Έλληνα, ακόμα να ανεβάσεις με όσα συμβαίνουν μέσα σου; Το «γύρω σου» τελείωσε.
vaeva.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mίκη, μην κλαις
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mίκη, μην κλαις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ