2013-09-20 21:58:04
Φωτογραφία για Σχολείο προσλαμβάνει εταιρεία για να παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις μαθητών στα social media!
Σχολικό συγκρότημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ προσέλαβε την εταιρεία Geo Listening, για να παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις και τη δραστηριότητα των μαθητών του στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Η Geo Listening υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα με το οποίο καταγράφεται η συμπεριφορά των ατόμων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου που αριθμεί περίπου 14.000 μαθητές, ώστε να εντοπιστούν και να προβλεφθούν φαινόμενα κατάθλιψης, κακοποίησης, βανδαλισμού, ναρκωτικών ή ακόμα και μίσους.

Η Geo Listening θα αναφέρει καθημερινά στο σχολείο και τους καθηγητές σχετικές αναφορές για τις δραστηριότητες των μαθητών. Η συμφωνία μεταξύ του σχολικού συγκροτήματος και της εταιρείας Geo Listening ανέρχεται στα 40.500 δολάρια.

Η Geo Listening αναφέρει, σε μορφή σλόγκαν, ότι οι μαθητές «ποστάρουν» στα social networks απευθείας από το campus του σχολείου, από τους η/υ ή τα κινητά τους τηλέφωνα και οι εκπαιδευτικοί τους πρέπει να είναι υπεύθυνοι για αυτές τις πληροφορίες που διακινούνται ή δημοσιοποιούνται. Η Geo Listening αναμένει να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με περίπου 3000 σχολεία σε όλο τον κόσμο.

greekinformatics.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ