2013-09-20 21:56:18
Φωτογραφία για Απάντηση Δαβάκη για τα Μετοχικά Ταμεία - Τι υποστηρίζει για την ενοποίηση
Απάντηση του ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη στην ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία.

Απαντώντας στην από 15/9/2013 επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ , με θέμα τη διερεύνηση δυνατότητας ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων , ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης απέστειλε σήμερα απαντητικό έγγραφο, στο οποίο επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Βούληση του ΥΠΕΘΑ είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων, με γνώμονα , αποκλειστικά και μόνο, το όφελος και τα συμφέροντα των μερισματούχων τους, αλλά και των επερχόμενων γενεών μερισματούχων (νυν μετόχων). Συνεπώς δεν είναι αυτοσκοπός η Ενοποίηση εφόσον αυτή δε θα εξυπηρετεί τα προαναφερθέντα.

2. Τα Γενικά Επιτελεία έχουν διαθέσει το κατάλληλο προσωπικό, προκειμένου να καθοριστεί το περιεχόμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού φορέα, με κύριο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την αντικειμενικότητα της αναλογιστικής μελέτης για τη μετεξέλιξη των Μετοχικών Ταμείων.


3. Στη διερευνητική προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ δεν υφίσταται επ’ ουδενί το ενδεχόμενο μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε Επικουρικά . Επίσης το ΥΠΕΘΑ είναι σαφώς αντίθετο στην ένταξή τους στο Υπουργείο Εργασίας.

4. Κάθε άλλη, πέραν των προαναφερθέντων, άποψη ή εκτίμηση επί του θέματος της Ενοποίησης, είναι πρόωρη και πιθανόν εξυπηρετεί σκοπιμότητες, τις οποίες το ΥΠΕΘΑ συνεχίζει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν του στο σχεδιασμό του.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/apantisi-davaki-gia-metoxika-tameia 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ