2013-09-20 22:24:15
Φωτογραφία για Περιορίζεται η χρήση μολύβδου στα κοσμήματα με κανονισμό
Από τις 9 Οκτωβρίου τίθενται σε ισχύ νέοι περιορισμοί που αφορούν την χημική ουσία μόλυβδο σύμφωνα με τις οποίες «ο μόλυβδος και οι ενώσεις του δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά ή να χρησιμοποιούνται σε οποιοδήποτε ξεχωριστό μέρος των κοσμημάτων, αν η συγκέντρωση μολύβδου σε αυτό είναι ίση ή μεγαλύτερη από 0,05 % κατά βάρος».

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο νέος περιορισμός καλύπτει όλα τα κοσμήματα από πολύτιμα μέταλλα (βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια) και τις απομιμήσεις τους, τα εξαρτήματα για τα μαλλιά, τα κοσμήματα που τοποθετούνται διά διατρητικού οργάνου (piercing), τα ρολόγια χεριού, τα μπρασελέ, τις καρφίτσες και τα μανικετόκουμπα».

Προσθέτει ότι «ο περιορισμός εφαρμόζεται επίσης σε επιμέρους τμήματα κοσμημάτων όταν αυτά διατίθενται στην αγορά ή χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων».

Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα κοσμήματα που έχουν διατεθεί στην αγορά για πρώτη φορά πριν από τις 9.10.2013 και τα κοσμήματα που παράχθηκαν πριν από τις 10.10.1961.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο περιορισμό αλλά και για τον Κανονισμό REACH παρέχονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας http://www.mlsi.gov.cy/dli και στα τηλέφωνα 22405609 και 22405611.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ