2013-09-20 23:52:04
Φωτογραφία για Μ.Κανελλοπούλου: Δήλωση για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια
Με αφορμή την επικείμενη απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ, να θέσει σε διαθεσιμότητα διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Κανελλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέλεξε την σύγκρουση με τα ΑΕΙ της χώρας, θέτοντας αυτή τη φορά σε διαθεσιμότητα περί τους 1655 διοικητικούς υπαλλήλους από οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών τίθενται σε διαθεσιμότητα 153 υπάλληλοι σε σύνολο 461 (περίπου το 30% ! ) με συνέπεια να κλονίζεται πλέον η ασφαλής, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και των σχολών του , σχολών με διεθνή αναγνώριση για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που παρέχουν.

Οι ανθρωποθυσίες των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και των άλλων ΑΕΙ της χώρας μας, σηματοδοτούν την πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα προκειμένου να τα ξεφορτωθεί οικονομικά και να ανοίξει το δρόμο στην εισβολή των ξένων κολεγίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι και με αυτή την κυβερνητική αποτρόπαια πράξη και συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας για ένα δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο συνδεδεμένο με την κοινωνία και τις ανάγκες της.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ