2013-09-21 00:29:17
Φωτογραφία για Διαχείριση τοπικών πρωτοβουλιών ανασύστασης λιμνών
Η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου ΑΕ (Ε.Α.Π. Α.Ε.)- Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ στο πλαίσιο του έργου LakeAdmin «Διαχείριση Τοπικών Πρωτοβουλιών Ανασύστασης Λιμνών», του προγράμματος Interreg IVC, διοργανώνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο VALIS στην Αγριά Βόλου την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 09:00π.μ.

Από τον Φεβρουάριο 2012, η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου ΑΕ (Ε.Α.Π. Α.Ε.)- Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ συμμετέχει ως εταίρος στο έργο LAKEADMIN, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος Interreg IVC.

Το έργο LAKEADMIN συνιστά το αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μερικών εκ των σπουδαιότερων ιδρυμάτων και φορέων της Ευρώπης σε θέματα διαχείρισης και αποκατάστασης λιμναίων οικοσυστημάτων, και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Φινλανδίας, της Δημοτικής Ομοσπονδίας του Τμήματος Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σαβόνια (Φινλανδία), του Τμήματος Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Βοημίας (Τσεχία), του Δήμου Άλλεροντ (Δανία), του Πανεπιστημίου της Εσθονίας, του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Μπάλατον (Ουγγαρία), της Δυτικής Περιφέρειας της Ιρλανδίας, της Νομαρχίας Ριέτι (Ιταλία) και του Ιδρύματος Τέμι Ζάμιτ (Μάλτα).

Η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε
. συμμετέχει στο έργο με περιοχή παρέμβασης την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας.

Σκοπός του έργου είναι συγκεκριμένα η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αναπτυξιακών πολιτικών που σχετίζονται με τη διαχείριση υδάτινων πόρων, ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης και αποκατάστασης λιμναίων οικοσυστημάτων.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του έργου, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 09.00, στο ξενοδοχείο VALIS της Αγριάς Βόλου, στην αίθουσα συνεδριάσεων Αργώ, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τίτλο ‘‘Η Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στην Διαχείριση Λιμνών’’, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των συμμετεχουσών χωρών, ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 09.00, στην ίδια αίθουσα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανταλλαγής απόψεων μεταξύ πολιτικών και επιστημονικών εκπροσώπων των χωρών των εταίρων, σχετικά με τις πολιτικές για τα λιμναία οικοσυστήματα που εφαρμόζονται σήμερα και με πολιτικές που θα εφαρμοστούν στην Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ