2013-09-21 05:38:45
Φωτογραφία για Το πρώτο «πλωτό» κράτος στον κόσμο!
Τα νησιά Κιριμπάτι έχουν κατοικηθεί από το 3000 π.Χ. αλλά αν η στάθμη της θάλασσας συνεχίσει να ανεβαίνει θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Εδώ και μια δεκαετία ο πρόεδρος της χώρας Anote Tong έχει ενημερώσει τους 100.000 κατοίκους του μικροσκοπικού αυτού κράτους του Ειρηνικού Ωκεανού ότι δεν θα μπορούν να παραμένουν προσκολλημένοι πάνω στις 32 ατόλες τους για πολλά χρόνια ακόμα. Παράλληλα μια πιθανή λύση υπάρχει στον ορίζοντα… όσο απίθανη κι αν ακούγεται. Με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής ιαπωνικής εταιρείας και μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ο κ. Tong εξετάζει τη δημιουργία του πρώτου πλωτού κράτους στον κόσμο.

Η κατασκευαστική εταιρεία Shimizu με έδρα το Τόκιο εκπόνησε σχέδια για μια πόλη που θα επιπλέει στην επιφάνεια του Ειρηνικού, παραπέμποντας εν πολλοίς σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Κάθε νησί θα έχει έκταση 2 μίλια και έναν κεντρικό πύργο όπου θα αναπτυχθεί μια πόλη στον ουρανό με οικιστικές μονάδες για 30.000 περίπου άτομα, χώρους πρασίνου, γραφεία και καταστήματα
. Ο κεντρικός άξονας θα χρησιμοποιείται επίσης για την καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων, με στόχο να καταστεί η πόλη αυτάρκης σε τρόφιμα. Η επίπεδη βάση του νησιού, που θα στηρίζεται στον πυθμένα του ωκεανού, θα μπορεί επίσης να προσφέρει χώρο για να κατοικήσουν περίπου 10.000 άνθρωποι. Εκεί θα υπάρχουν δάση, παραλίες και λιμενικές εγκαταστάσεις.

Το κράτος θα είναι πλήρως προστατευμένο από σεισμούς και τσουνάμι και απρόσβλητο από φυσικές καταστροφές. «Είμαστε ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, φυσικά, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα εφικτό σχέδιο. Διαφορετικά η χώρα θα καταστραφεί ολοσχερώς», αναφέρει ο υπεύθυνος της εταιρείας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ