2013-09-21 07:49:08
Φωτογραφία για Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόσει η Τροχαία Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να... πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, σήμερα, από τις 3 το απόγευμα, λόγω της πραγματοποίησης του διασυλλογικού ποδηλατικού αγώνα σιρκουί (10 στροφές Χ 4,5 χλμ.) και της λαϊκής ποδηλατοδρομίας, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους όπου αυτός θα διεξαχθεί και ειδικότερα στις οδούς Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνος, Ν.Κουντουριώτη και Λεωφ. Νίκης. Επίσης, από τις 6.00 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου του ποδηλατικού αγώνα, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται.

Την Κυριακή, ανήμερα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, από τις 9 το πρωί, εξαιτίας της τέλεσης του διασυλλογικού ποδηλατικού αγώνα αντοχής (175 χλμ), θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: α
. Ν. Γερμανού (εκκίνηση από Λευκό Πύργο) - Τσιμισκή - Πολυτεχνείου - Παλαιού Σταθμού - Αναγεννήσεως - Μοναστηρίου - Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βεροίας και μόνο στο ρεύμα πορείας του αγώνα (ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης), β. στο ρεύμα πορείας προς Βέροια του τμήματος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βεροίας, από το ύψος του Δ.Δ. Ιωνίας μέχρι το Δ.Δ. Χαλκηδόνας Δήμου Χαλκηδόνας και γ. σε όλο το πλάτος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βεροίας, στο τμήμα της από το ύψος του Δ.Δ. Χαλκδηδόνας (Διασταύρωση Κουφαλίων) μέχρι τα όρια με την Α.Δ. Ημαθίας.

Την ίδια μέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 το βράδυ θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης - Εγνατία - Βενιζέλου - Λεωφ. Νίκης. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί και στην οδό Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία της ΧΑΝΘ μέχρι την συμβολή της με την οδό Εθν. Αμύνης, ενώ, διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία στις οδούς Εθν. Αμύνης, Εγνατία, Βενιζέλου, Λεωφ. Νίκης θα διεξάγεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο αποκλεισμένο τμήμα του κέντρου της πόλης θα επιτρέπεται μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως, ενώ ο Οργανισμός έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ