2013-09-21 12:00:14
Φωτογραφία για Η Volvo χορηγός του διεθνούς συνεδρίου «Δημοκρατία υπό Πίεση»
Η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός του διεθνούς συνεδρίου «Δημοκρατία υπό Πίεση», που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ήταν και κεντρικός ομιλητής, έλαβε χώρα στη Στοά του Αττάλου, σε απόσταση αναπνοής από το χώρο όπου γεννήθηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια. Αντικείμενο του συνεδρίου η λειτουργία της Δημοκρατίας στον κόσμο και το πώς αυτή επηρεάζεται από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Annika Savill (Ανίκα Σάβιλ) καλωσόρισαν συνέδρους και προσκεκλημένους ενώ σύντομο ένθερμο χαιρετισμό απηύθυνε ο γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Αξιοσημείωτη, η παρουσία στο συνέδριο του Carl Bildt (Κάρλ Μπιλτ), Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας
. Σε σχόλιό του ο κ. Μπιλτ τόνισε ότι «η άσκηση πίεσης στη δημοκρατία είναι διαχρονικό φαινόμενο. Στην πορεία από την πόλη-κράτος της Αθήνας πριν από 2.500 χρόνια στα σημερινά κράτη της ενωμένης Ευρώπης, η δημοκρατία μέσα από αέναες πιέσεις παρουσίασε διαρκή εξέλιξη. Οι πολίτες δικαιολογημένα απαιτούν όλο και περισσότερα από τους κυβερνώντες και καθήκον των τελευταίων είναι η άοκνη δράση για την εξασφάλιση του ευ ζην των πολιτών». Αξίζει να τονιστεί ότι ανέκαθεν οι σχολιασμοί του κ. Καρλ Μπιλτ τυγχάνουν μεγάλης διεθνούς απήχησης, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Twitter, πρόκειται για «τον καλύτερα συνδεδεμένο ηγέτη στον κόσμο».

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο Dr. Shashi Tharoor (Δρ. Σάσι Θαρούρ), Υπουργός Επικρατείας της Ινδίας για την Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων, ο κ. Roger Cohen (Ρότζερ Κόεν), αρθρογράφος των New York Times, η κ. Masha Gessen (Μάσα Γκέσεν), δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ, ανταποκρίτρια πολλών ΜΜΕ στη Ρωσία και ο κ. Sultan Al-Qassemi (Σουλτάν Αλ-Κασέμι) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διακεκριμένος αρθρογράφος, γνωστός blogger και σχολιαστής της Αραβικής Άνοιξης.

Στο πλαίσιο της χορηγίας του συνεδρίου από τη Volvo Car Hellas οι υψηλοί προσκεκλημένοι από το εξωτερικό μετακινήθηκαν με αυτοκίνητα Volvo. Ένας στόλος από τα νέα Volvo S60, XC60 και S80 χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο, διοργανωτές του οποίου ήταν η International Herald Tribune και η Καθημερινή σε συνεργασία με το Ταμείο του ΟΗΕ για τη Δημοκρατία, συνέπεσε με την επέτειο των 15 ετών από την έναρξη της συνεργασίας των δύο εφημερίδων.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ