2013-09-21 15:05:06
Φωτογραφία για Πακιστάν: Αποφυλακίστηκε πρώην στενός συνεργάτης του ηγέτη των Ταλιμπάν
Ο μουλάς Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, το δεξί χέρι του ηγέτων των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, μουλά Ομάρ, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από... τις αρχές του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Ναι, ο Μπαράνταρ αποφυλακίστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Όμαρ Χάμιντ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απελευθέρωση του μουλά Μπαράνταρ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Πακιστάν στις αρχές του 2010, έχει ως στόχο, κατά τις πακιστανικές αρχές, «να διευκολύνει τη διαδικασία συμφιλίωσης» στο Αφγανιστάν ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και 12 χρόνια στη χώρα μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, και των Ταλιμπάν.

Το Ισλαμαμπάντ είχε ανακοινώσει από το βράδυ της Παρασκευής ότι θα άφηνε ελεύθερο τον Μπαράνταρ. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που προσπαθεί επί χρόνια να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν, έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση του Πακιστάν, αφού θεωρεί ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του μουλά Ομάρ θα μπορούσε να πείσει τους αντάρτες να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Πολλοί παρατηρητές, ωστόσο, εκφράζουν επιφυλάξεις κατά πόσο ο μουλάς Μπαράνταρ διατηρεί την επιρροή του στο κίνημα ώστε να συμβάλει θετικά σε μια διαπραγμάτευση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ