2013-09-21 23:03:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Και ξαφνικά όλοι έγιναν αντιφασίστες
Ξημερώματα Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου και τα περισσότερα ΜΜΕ κηρύσσουν την δική τους επανάσταση Εκπομπές και δελτία ειδήσεων αρχίζουν να προβάλουν στίχους και αντιφασιστικά τραγούδια του 34χρονου δολοφονηθέντος ράπερ, εκπομπάρχες στήνουν panels και ανοίγουν ατέρμονες συζητήσεις για τα έργα και τις ημέρες των νεοναζί, εφημερίδες και ραδιόφωνα θυμούνται ξαφνικά τις φτωχογειτονιές σε Πέραμα και Αμφιάλη. Και κάπως έτσι γέμισε ο τόπος με βουλευτές (ή τοξοβόλους;) που διασταυρώνουν τα βέλη τους μιλώντας για συνταγματικά τόξα κι άλλα ωραία.

Αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''Πρώτο Θέμα'' που δημοσιεύει φωτογραφία με τον Παύλο Φύσσα να αργοσβήνει στην αγκαλιά της φίλης του μετά το δολοφονικό χτύπημα και υπότιτλο ''ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ''. Πόσο όμως δικαιούνται να ομιλούν όλοι αυτοί;

Η εν λόγω εφημερίδα -κι άλλες κυριακάτικες από κοντά- δεν ήταν που όλο το καλοκαίρι μας βομβάρδιζε με δημοσιεύματα για τα μπάνια, τις βουτιές και τα τατουάζ του Ηλία Κασιδιάρη; Τα lifestyle περιοδικά δεν ήταν που διαγκωνίζονταν για το ποιο θα έχει την καλύτερη paparazzi (και καλά) φωτογραφία, το κοντινότερο ενσταντανέ του νεαρού καλογυμνασμένου βουλευτή της ΧΑ, πληροφορώντας μας μάλιστα ότι αρέσκεται και σε θαλάσσια σπορ; Ευηπόληπτοι ''αντιμνημονιακοί'' σκοπευτές δεν τους φιλοξενούσαν ακόμα και τρεις-τρεις στις εκπομπές τους, παρουσιάζοντας τους ως καθημερινούς -πλην οργισμένους- ανθρώπους της διπλανής πόρτας ή άλλοι -πιο μνημονιακοί δημοσιογράφοι- δεν πρότειναν λίγες μέρες πριν ένα συντηρητικό συνασπισμό με τους πιο σοβαρούς από αυτούς;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους
. Ειλικρινά δε ξέρω ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό στη δημοκρατία μας. Ο σοβαρός αναλυτής-διαμορφωτής γνώμης που νομιμοποιεί πολιτικά και προξενεύει στη ΝΔ το εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ή οι gossip φυλλάδες που μέσα από το δούρειο ίππο του lifestyle λειτουργούν απενοχοποιητικά και περνούν στη νεολαία το μήνυμα πως δεν πειράζει αν είσαι φασίστας, δεν πειράζει κι αν δέρνεις στον ελεύθερο σου χρόνο Πακιστανούς, μπορεί να είσαι ταυτόχρονα άξιος θαυμασμού ως πετυχημένος, ωραίος με ακριβό αμάξι και εντυπωσιακές συντρόφους.

Αλλά τι να πεις; Βρισκόμαστε στη χώρα που ενώ είναι κοινή παραδοχή πως Κωστόπουλος-Λαλιώτης διήφθειραν ηθικά μια τουλάχιστον γενιά, κάποιοι ετοιμάζονται να μας πλασάρουν τον πρώτο ως το ΠΡΩΙΝΟ mas ξυπνητήρι-αποχαυνωτικό συνειδήσεων.

ΑΚ

Φοιτητής Νομικής Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ