2013-09-24 23:45:06
Φωτογραφία για Microsoft: Φιλοδοξεί να «χτυπήσει» τα iPad με τις ταμπλέτες Surface
H Microsoft, όπως δήλωσε και ο CEO της Στιβ Μπάλμερ, έχασε τη μάχη της αγορά των smartphones και τώρα επιδιώκει μέσω της εξαγοράς της Nokia να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Η Apple ήδη έχει ανακοινώσει εντυπωσιακές παγκόσμιες πωλήσεις και για τα νέα iPhone 5, το οποίο γίνεται sold out από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα.

Έτσι ο κολοσσός της τεχνολογίας προσπαθεί τώρα να μην χάσει έδαφος και στις ταμπλέτες, όπου παρά τον έντονο ανταγωνισμό και σε αυτή την αγορά η Apple έχει το πάνω χέρι με τα iPad. Οι ταμπλέτες σταδιακά εκτοπίζουν τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας IDC, φέτος θα υπάρξει πτώση διεθνώς στις πωλήσεις προσωπικών επιτραπέζιων υπολογιστών σχεδόν κατά 10%, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 αναμένεται ότι οι πωλήσεις ταμπλετών θα ξεπεράσουν εκείνες των επιτραπέζιων PCs.

H Microsoft, της οποίας το μερίδιο είναι μικρό στη συγκεκριμένη αγορά, παρουσίασε δύο νέα ταχύτερα και ισχυρότερα μοντέλα της ταμπλέτας της Surface, που θα αρχίσουν να διατίθενται μέσω διαδικτύου και καταστημάτων σε διάφορες χώρες από τις 22 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 8.1.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ