2013-09-26 20:39:04
Φωτογραφία για Φουντώνουν οι καταλήψεις στα σχολεία [video]
Υπό κατάληψη τελούν το 1ο, το 2ο , το 4ο , και το 6ο Λύκειο Λαμίας. Στο μοναδικό Λύκειο που δεν έγινε απόπειρα κατάληψης είναι το 3ο στην περιοχή του Αφανού.

Στο 5ο Λύκειο αλλά και στα δύο ΕΠΑΛ η κατάληψη έσπασε μέσα σε λίγες ώρες μετά την παρέμβαση εκπαιδευτικών ωστόσο οι μαθητές βρίσκονται σε διαρκής επαφές προκειμένου να καταφέρουν την συνέχιση της κινητοποίησης. Κατάληψη και στο Γυμνάσιο Ομβριακής.

Αποχή σήμερα, στο 2ο Γυμνάσιο Λαμίας. Οι μαθητές μετά την αναστολή της απεργίας των καθηγητών μπαίνουν στο προσκήνιο και δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους ενώ στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση.

Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν προχώρησαν σε καταλήψεις για να χάσουν το μάθημα και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας την κάλυψη των κενών θέσεων άμεσα ώστε τα σχολεία τους να λειτουργούν με πλήρες ωράριο.Σύμφωνα με εκπροσώπους των μαθητών οι καταλήψεις αποφασίσθηκαν μετά από ψηφοφορία στην οποία αναδείχτηκε πως η πλειοψηφία των μαθητών είναι υπέρ των κινητοποιήσεων.

Μεγάλο ήταν επίσης το ποσοστό των παιδιών που παρέμεινε μέσα στα σχολεία το πρωί της Πέμπτης ενώ στόχος είναι ο αριθμός των καταληψιών να παραμείνει υψηλός και κατά την διάρκεια της νύχτας.
lamiastar.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ