2013-09-27 14:13:06
Φωτογραφία για O καιρός το Σαββατοκύριακο
Αναλυτική πρόγνωση καιρού επικράτειας για το Σαββατοκύριακο 28 και 29/9.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φαινόμενα :

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες θα αναπτυχθούν κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και της Θράκης, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις οι οποίες θα έχουν την τάση να είναι πιο ισχυρές σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως στα πιο ορεινά ημιορεινά τμήματα όπου πιθανότατα να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν για άλλη μαι ημέρα εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στην μέρα και αίθριο ουρανό ακόμα και τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασίες :

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ηπειρωτικά, λίγο μεγαλύτερη πτώση στα βόρειο-ανατολικά αλλά στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα. Έτσι λοιπόν οι μέγιστες τιμές της θα βρεθούν στα επίπεδα των 27 βαθμών στην Θράκη, στους 28-29 βαθμούς στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά, στους 27 βαθμούς στα βόρειο-δυτικά, στους 29-30 βαθμούς στα δυτικά, στους 31 βαθμούς στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και στους 28-30 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.


Άνεμοι :

Οι άνεμοι στο ιόνιο θα πνέουν απο βόρειο-δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 και πολύ τοπικά 5 μποφόρ, στα κεντρικά και βόρεια του Αιγαίου κυρίως μεταβλητοί 2-4 μποφόρ με εξαίρεση την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον θερμαικό και τις Σποράδες όπου θα πνέουν νότιο-ανατολικοί άνεμοι εντάσεως εως και 5 μποφόρ τοπικά. Στό νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βόρειο-δυτικοί άνεμοι καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ στο Καρπάθιο, την θάλασσα της Ρόδου, την θάλασσα Κω και του Καστελόριζου.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ :

Στην Αθήνα το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και αίθριος ουρανός και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 17...29 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοικό θα πνέουν κυρίως απο νότιες νότιο-ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 μποφόρ αντίστοιχα.

ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

Διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε σχέση με την Αττική θα επικρατήσουν στην Θεσσαλονίκη. Έτσι αρχικά αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Βαθμιαία οι νεφώσεις αυτές θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 17...27 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Θερμαικό θα πνευν απο νότιο-ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

Φαινόμενα :

Την Κυριακή απο την Θεσσαλία και νοτιότερα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενω απο την Θεσσαλία και βορειότερα οι νεφώσεις παροδικά θα είναι πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν λίγες και εξασθενημένες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στις βορειότερες περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, ενω στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας υπάρχει το ενδεχόμενο και για εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων.

Θερμοκρασίες :

Η θερμοκρασία σε άνοδο στα Κεντρικά και Νότια θα αγγίξει τους 30-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τους 28-30 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές και τους 27-31 βαθμούς στην βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Άνεμοι :

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, στο Αιγαίο κυρίως νότιοι νότιο-δυτικοί 2-4 μποφόρ, με εξαίρεση το νότιο-ανατολικό Αιγαίο οπου θα πνέουν βόρειο-δυτικοί άνεμοι εντάσεως εως και 5 μποφόρ τοπικά.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ :

Στην Αττική την Κυρικαή θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18...30 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν κυρίως απο νότιες νότιο-ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-4 μποφόρ αντίστοιχα.

ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :

Σχεδόν αίθριος καιρός αναμένεται για την Θεσσαλονίκη για το πρώτο μισό της ημέρας, ενω στην συνέχεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 17...27 βαθμούς κελσίου, ενω οι άνεμοι στον Θερμαικό θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι μεταβλητοί και εξασθενημένοι εως και 3 μποφόρ και απο το μεσημέρι νότιο-ανατολικοί εντάσεως εως και 4 μποφόρ τοπικά.

meteostar.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ