2013-09-28 13:08:06
Φωτογραφία για ΤΖΙΜΠΟΥΡ : ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για τις πρώτες εντυπώσεις του στην Τουρκία και στη Σίβασπορ, για τη σκέψη του που βρίσκεται πάντα στην Ελλάδα, αλλά και για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη με την Παρί Σεν Ζερμέν και θα πάρει ξανά σίγουρα το πρωτάθλημα, μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Ο Αλγερινός επιθετικός έδωσε απαντήσεις:

Για την πόλη Σίβας και την Κωνσταντινούπολη:

«Ίσως είναι καλύτερα που η πόλη είναι πιο ήσυχη και δεν έχει τη ζωή της Αθήνας. Θα αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο. Δουλεύω σκληρά για να βρω την φυσική μου κατάσταση και να προσφέρω στην ομάδα. Ευτυχώς έχει κάθε μέρα από την Σίβας 3-4 πτήσεις προς και από την Κωνσταντινούπολη και στο ρεπό μπορείς να πεταχτείς για μια βόλτα».

Για τη ζωή του στην Τουρκία και τις πρώτες του εντυπώσεις:

«Είναι καλά τα πράγματα στην αρχή. Η ομάδα έχει καλές εγκαταστάσεις. Υπάρχει προπονητής ο Ρομπέρτο Κάρλος που με πιστεύει πολύ. Με εκτιμάει σαν ποδοσφαιριστή. Τον εκτιμώ κι εγώ. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο όταν έπαιζε όπως ξέρουμε όλοι μας. Έχει ωραία... τρέλα για το ποδόσφαιρο. Το αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Το ζει. Και ο κόσμος εδώ είναι πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Όπως στην Ελλάδα και ίσως ακόμα περισσότερο».


Για τη νέα του ομάδα:

«Στην ομάδα υπάρχει ένα καλό πρότζεκτ. Έχουν φιλοδοξίες και όνειρα. Μου αρέσει αυτό. Θέλουν να βελτιωθούν. Θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Να πάνε ψηλά. Τώρα αρχίζει να χτίζεται η ομάδα. Υπάρχει καλός προπονητής, καλοί παίκτες, κόσμος που αγαπάει την ομάδα. Μπορεί να τα πάμε καλά. Θα το προσπαθήσουμε».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα:

«Ναι, πολύ. Είναι λογικό. Είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Πώς είναι δυνατόν να μη μού λείπει; Πέρασα τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Έχω φίλους, αδερφούς, στην Ελλάδα. Το μυαλό μου και η σκέψη μου είναι συνεχώς εκεί. Λογικό είναι. Αισθάνομαι να μού λείπουν τα πάντα πολύ. Έτσι είναι όμως. Πήρα μιαν απόφαση να έρθω εδώ. Στην αρχή δεν το πίστευα πως θα έρθω εδώ. Δεν είχα προγραμματίσει να έρθω στην Τουρκία. Δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Δεν το πίστευα. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα όμως ήταν μια καλή λύση στο φινάλε».

Για τη θέση που έχει στην καρδιά του ο Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι η ομάδα που μού έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο champions league και να κερδίσω τίτλους. Και δεν μπορώ τα ξεχάσω αυτά. Ούτε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα. Θέλω να πηγαίνει καλά ο Ολυμπιακός. Ειλικρινά το λέω. Δεν έχω κανένα κακό αίσθημα. Αντιθέτως, έχω τα καλύτερα. Σού λέω ειλικρινά ότι θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό και να γουστάρω! Θέλω η ομάδα να πηγαίνει εξαιρετικά. Κρίμα που ενώ ήταν τόσο καλός με την Παρί στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να πάρει έστω μία ισοπαλία. Πραγματικά κρίμα. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως μπορεί να πετύχει πράγματα στην Ευρώπη. Για το πρωτάθλημα δεν το συζητάω, ο Ολυμπιακός θα το πάρει».

Για τα συναισθήματά του φεύγοντας από τον Ολυμπιακό:

«Έφυγα από τον Ολυμπιακό και αισθάνομαι γεμάτος και ικανοποιημένος. Όλοι είδαν πως όσο έμεινα στην ομάδα προσπάθησα για το καλύτερο. Προσπάθησα να βοηθήσω και νομίζω τα κατάφερα. Έπαιζα για το καλύτερο. Έβαλα γκολ. Έγινα ένα με την ομάδα και την αγάπησα. Αυτό δεν αλλάζει».

Για το αν θα γυρίσει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό:

«Μόνο ο Θεός ξέρει, κανείς άλλος».

Για το αν θα έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα:

«Εννοείται πως θα έρθω με την πρώτη ευκαιρία. Όπως είπα, η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα για μένα. Έχω φίλους πολλούς και θα έρθω να τους δω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ