2013-09-30 12:50:04
Φωτογραφία για Από το 2009 στρατολογούσε η Χρυσή Αυγή μαθητές στα Γιάννενα!
Δυστυχώς, τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στα Γιάννενα κάποιοι την ανακαλύπτουν σήμερα!

Όμως η διαδικτυακή κοινότητα χρηστών του EpirusGate το έκανε έγκαιρα το 2009, αφού εδώ και 3,5 χρόνια ανέδειξε στη Γιαννιώτικη κοινωνία τον τρόπο με τον οποίο η Χ.Α. είχε εισβάλλει στα Λύκεια της πόλης, προκειμένου να στρατολογήσει μαθητές ως νέα μέλη στους κόλπους της, οι οποίοι και θα στελέχωναν τα τάγματα εφόδου της οργάνωσης. 

Τότε όμως, πέρα από το E.G. και τους τότε φορείς της τοπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κανείς δεν ασχολούνταν μαζί της! Στις φωτό που σας παρουσιάζουμε θα δείτε μέλος της Χ.Α. να μοιράζει φυλλάδια της οργάνωσης σε μαθητή και στην άλλη φωτό θα δείτε τον τοπικό πυρήνα της οργάνωσης σε πλήρη ανάπτυξη.

Αν προσέξετε καλά, θα αναγνωρίσετε ανάμεσά τους πολλούς μαθητές Λυκείων εκείνης της περιόδου. Το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές έγραφε εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα του τύπου: «Είμαι Εθνικιστής», «Κλείνω μέσα μου τη δύναμη της φυλής μου», «Είμαι γω που κρατώ το λάβαρο και οι άλλοι με ακολουθούν» «Είμαι γω που θα διαμορφώσω μια πραγματικότητα που θα κυριαρχεί ο ηρωϊκός άνθρωπος», «ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ… Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ», ενώ για περισσότερες πληροφορίες και... εγγραφές υπήρχε το site, το e-mail και το τηλέφωνο της τοπικής Οργάνωσης Ιωαννίνων!


Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί του 7ου Λυκείου, όπως άλλωστε και ο Διευθυντής του, αφότου αντιλήφθηκαν το γεγονός, φρόντισαν να αποτρέψουν την επαφή των μαθητών τους με τα μέλη της φασιστικής Οργάνωσης, όσο αυτό ήταν δυνατό, καθώς η διανομή των φυλλαδίων γινόταν έξω από το σχολείο- όπου ως γνωστόν -δεν εμπίπτουν οι εποπτικές τους αρμοδιότητες.Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Διευθυντή Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εμμανουήλ Μαγγιώρου με τον οποίο επικοινώνησε τότε το epirusgate, καθώς εξέφρασε την οργή του για το γεγονός, ότι τα σχολεία και ειδικότερα οι μαθητές επιχειρούν να επιχειρηθεί να μετατραπούν από κάποιους γνωστούς-άγνωστους σε όργανα προπαγάνδας! Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι εντολές που είχαν δοθεί αρμοδίως στους Διευθυντές των σχολείων ήταν σαφείς καιο ίδιος ήταν σίγουρος ότι οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν την ικανότητα και την εμπειρία να προστατεύσουν τις Σχολικές Μονάδες από φαινόμενα που δεν έχουν καμιά σχέση με τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης».

Διαβάστε αναλυτικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα

Σοκ προκαλεί τις τελευταίες ημέρες, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στη Γιαννιώτικη κοινωνία η είδηση ότι την Πέμπτη, στης 19 Φεβρουαρίου- ανήμερα της Τσικνοπέμπτης -μέλη του τοπικού πυρήνα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στα Ιωάννινα, μοίρασαν εκατοντάδες φυλλάδια σε κεντρικά σχολεία της πόλης. Το γεγονός, κατήγγειλαν στο epirusgate εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και αρκετοί γονείς, ενώ ήδη το πλήρες «φωτορεπορτάζ» έχει αναρτηθεί και στην τοπική ιστοσελίδα των μελών της Οργάνωσης.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, εμφανίζονται κοντοκουρεμένα μέλη της οργάνωσης να μοιράζουν φυλλάδια σε μαθητές κεντρικότατου Λυκείου στην Κεντρική είσοδο του Σχολείου. Το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές και στο οποίο διαβάζουμε εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα του τύπου: «Είμαι Εθνικιστής», «Κλείνω μέσα μου τη δύναμη της φυλής μου», «Είμαι γω που κρατώ το λάβαρο και οι άλλοι με ακολουθούν» «Είμαι γω που θα διαμορφώσω μια πραγματικότητα που θα κυριαρχεί ο ηρωϊκός άνθρωπος», «ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ… Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ», ενώ για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές υπάρχει και το site το e-mail και το τηλέφωνο της τοπικής Οργάνωσης.

Όπως κατήγγειλε στο epirusgate εκπαιδευτικός, που υπηρετεί στο εν λόγω Λύκειο: «Τον τελευταίο καιρό, οι εθνικιστικές και νεοφασιστικές ομάδες πληθήνουν τις εμφανίσεις τους στα σχολεία των Ιωαννίνων, με προφανή στόχο τον προσυλητισμό νέων μελών, που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές μας!» Σύμφωνα με τον ίδιο εκπαιδευτικό, είναι συχνό το φαινόμενο, μέλη της φασιστικής Οργάνωσης να κάνουν την εμφάνισή τους, με τη διανομή φυλλαδίων στην είσοδο των σχολείων, με φυλλάδια πεταμένα στις αυλές, αλλά και αυτοκόλλητα κολλημένα στα τζάμια των αιθουσών!

Όπως διαβάζουμε στο τοπικό site της Οργάνωσης: «Η όλη δράση θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη από τα μέλη του πυρήνα που συμμετείχαν, καθώς αποσπάσαμε αρκετά θερμά σχόλια από πολλούς νέους και νέες», ενώ κλείνοντας τόνισαν ότι: «Ο Πυρήνας Ιωαννίνων της Χρυσής Αυγής, έδωσε δυναμικό παρόν για άλλη μια φορά στην πόλη, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες Εθνικιστές είναι δραστήριοι και είναι παντού!!!»

Άμεσα αντανακλαστικά

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε, πως τόσο οι εκπαιδευτικοί του εν λόγω Λυκείου, όπως άλλωστε και ο Διευθυντής του, αφότου αντιλήφθηκαν το γεγονός, φρόντισα να αποτρέψουν την επαφή των μαθητών τους με τα μέλη της φασιστικής Οργάνωσης, όσο αυτό ήταν δυνατό, καθώς η διανομή των φυλλαδίων γινόταν έξω από το σχολείο- όπου ως γνωστόν -δεν εμπίπτουν οι εποπτικές τους αρμοδιότητες.

To epirusgate επικοινώνησε με τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δήλωσε προβληματισμένος από τα συγκεκριμένα κρούσματα, από την άλλη όμως φάνηκε αισιόδοξος για το γεγονός, ότι οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, «γύρισαν την πλάτη» στους κοντοκουρεμένους νεαρούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Διευθυντή Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εμμανουήλ Μαγγιώρου με τον οποίο επικοινώνησε το epirusgate, καθώς εξέφρασε την οργή του για το γεγονός, ότι τα σχολεία και ειδικότερα οι μαθητές επιχειρούν να μετατραπούν από κάποιους γνωστούς-άγνωστους σε όργανα προπαγάνδας. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι εντολές που έχουν δοθεί αρμοδίως στους Διευθυντές των σχολείων είναι σαφείς και είμαι σίγουρος ότι διαθέτουν την ικανότητα και την εμπειρία να προστατεύσουν τις Σχολικές Μονάδες από φαινόμενα που δεν έχουν καμιά σχέση με τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης».

Την έγκαιρη και άμεση παρέμβαση των εκπαιδευτικών, επιβεβαιώνει και το δημοσίευμα που υπάρχει στο τοπικό site της «Χρυσής Αυγής», όπου τα μέλη της αναφέρουν, πως: «Η μάζωξη πολλών μαθητών γύρω μας στην πύλη του σχολείου θορύβησε κάποιους καθηγητές, και τους καλούσαν διαρκώς να μπούνε στον χώρο του προαυλίου».

Αμαρτωλό παρελθόν

Δυστυχώς, το παρελθόν της Οργάνωσης αποδεικνύει, ότι κάθε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής συνιστά προπαρασκευή βίαιων επιθέσεων και ρατσιστικών εγκλημάτων. Η Χρυσή Αυγή δεν προπαγανδίζει απλώς τη φυλετική ανωτερότητα ούτε μόνο υμνεί το Ολοκαύτωμα κατά των Εβραίων. Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών ή «κομμουνιστών». Χαρακτηριστικότερη περίπτωση (όχι όμως μοναδική) η απόπειρα δολοφονίας του αγωνιστή τη Αριστεράς, φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή από ηγετικά στελέχη της φασιστικής Οργάνωσης. Αυτές οι επιθέσεις έχουν ορμητήριο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθοδηγούνται από ηγετικά στελέχη της και βρίσκουν την πολιτική δικαιολόγησή τους στη φαιά προπαγάνδα της. Αν οποιαδήποτε άλλη ομάδα πολιτών είχε κάνει τόσες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια (όντας μάλιστα γνωστή η ταυτότητά της αφού οι δράστες την ανακοινώνουν στα θύματά τους), θα είχε συλληφθεί και η υποδομή της θα είχε τεθεί εκτός νόμου.

epirusgate.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Κίτρινος» πυρετός στον ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Κίτρινος» πυρετός στον ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ