2013-10-02 00:02:05
Φωτογραφία για Κανένα έργο του ΟΣΕ στη Μαγνησία δεν έχει αφαιρεθεί απ' την ατζέντα…
Το γεγονός ότι κανένα έργο που αφορά στον ΟΣΕ δεν έχει αφαιρεθεί από την ατζέντα των έργων στη Θεσσαλία, αλλά ισχύει διαφορετική προτεραιότητα, ξεκαθάρισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5» ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

Με αφορμή τη θετική εξέλιξη με την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου –Λάρισας, ο κ. Θεοφανόπουλος, διευκρίνισε ότι τόσο η σύνδεση της γραμμής με λιμάνι του Βόλου, τη ΒΙΠΕ, όπως και η συντήρηση για το τρενάκι του Πηλίου, δεν μπορούν να υλοποιηθούν με την ίδια σειρά προτεραιότητας, όμως κανένα από αυτά τα θέματα δεν έχει αφαιρεθεί από την ατζέντα των έργων που ο ΟΣΕ θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στην ηλεκτροκίνηση, ο κ. Θεοφανόπουλος, τόνισε ότι «τον Ιανουάριο του 2012 σε σύσκεψη στο Βόλο, είχα μιλήσει για ένα χρονοδιάγραμμα, για οικονομικές δεσμεύσεις και τεχνικά θέματα όπως οι μελέτες. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα από την πλευρά του ΟΣΕ. Εκείνη τη χρονική στιγμή, δικαίως υπήρχαν ορισμένες αμφιβολίες για πώς το εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς από εκείνους, που δικαιολογημένα τότε μπορούσαν να είχαν κάποιες ενστάσεις, που τις διατηρεί και σήμερα».


Υποστήριξη φορέων

Εξηγώντας, εάν έχει ζητηθεί (όπως είχε ειπωθεί από φορείς στην ίδια τότε σύσκεψη) η οικονομική συνδρομή τοπικών φορέων , ανέφερε, ότι «η οικονομική χρηματοδότηση είναι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τόσο για την πρώτη, όσο και για τη δεύτερη φάση. Επομένως δεν υπάρχει κάτι προς της πλευρά της Περιφέρειας απ΄την οποία όμως, έχουμε πολύ μεγάλη συμπαράσταση σε όλες τις φάσεις και στα διακριτά σημεία που ζητήσαμε.

Προσβλέπω στη συνέχεια της στήριξης και της Περιφέρειας και των άλλων φορέων».

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι μιλώντας ως πρόεδρος του ομίλου ΟΣΕ που περιλαμβάνει και την ΕΡΓΟΣΕ, η δέσμευση είναι συνολική.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει θετική εξέλιξη σε άλλα έργα στη Μαγνησία, όπως η σύνδεση με τη ΒΙΠΕ, το λιμάνι κ.λ.π. , ο κ. Θεοφανόπουλος, δήλωσε : «Γνωρίζουμε τη συγκυρία όλοι μας, τόσο τη γενικότερη όσο και την ειδικότερη, καθώς και ο ΟΣΕ δεν εξαιρείται από τη γενικότερη. Νομίζω όμως ότι προσπαθούμε να ανατάξουμε ένα σκηνικό, στο οποίο είχε οδηγηθεί ο ΟΣΕ τρία χρόνια πριν με μεγάλη προσοχή.

Όπου μπορεί να κυκλοφορήσει τρένο με σχέση κόστους- οφέλους θα κυκλοφορήσει , όπου μπορούμε να κάνουμε επενδύσεις θα τις κάνουμε με προσοχή, ώστε να έχουμε ανταποδοτικότητα στο σύνολο της προσπάθειας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι προφανές ότι έχει ενταχθεί με διαφορετική προτεραιοποίηση και το έργο της ηλεκτροκίνησης Λάρισα- Βόλος, και η σύνδεση με λιμάνι και η συντήρηση για το τρενάκι της γραμμής του Πηλίου όπου έχουν διατεθεί σημαντικά ποσά , όπως και τα άλλα θέματα του θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα με την ίδια σειρά προτεραιότητας, όμως κανένα από αυτά τα θέματα δεν έχει αφαιρεθεί από την ατζέντα των έργων που ο ΟΣΕ τα επόμενα χρόνια θα υλοποιήσει».

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ