2013-10-05 06:24:03
Φωτογραφία για Αυξήθηκαν τα αδέσποτα στον Βόλο
Με ραγδαίους ρυθμούς φαίνεται ότι αυξήθηκαν μέσα στην τελευταία πενταετία τα αδέσποτα ζώα στην πόλη του Βόλου, καθώς... εκτιμήσεις των Φιλοζωικών Συλλόγων Βόλου κάνουν λόγο για ποσοστό 60%. Μάλιστα την Παρασκευή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου διοργάνωσε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 6 το απόγευμα με μήνυμά της: «Στείρωση - Υιοθεσία και όχι φόλες».

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι φιλοζωικών ομάδων της πόλης, οι εγκαταλείψεις ζώων στους δρόμους αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ ελλείψει πόρων έχουν «παγώσει» σε ορισμένους Δήμους της Μαγνησίας πολλά από τα προγράμματα περισυλλογής και στείρωσης που θα υλοποιούνταν.

Όπως αναφέρει η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, παρ' όλες τις προσπάθειες που κάνουμε τόσα χρόνια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, εκτιμούμαι ότι την τελευταία πενταετία έχουμε αύξηση αδέσποτων γύρω στο 60%. Θεωρώ πως οι λόγοι της αύξησης είναι η νοοτροπία των Ελήνων να βλέπουν τα ζώα ως αντικείμενα και όταν τα βαρεθούν να τα εγκαταλείπουν ή θέμα της στείρωσης αλλά και ο παράγοντας οικονομική κρίση».


Να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο!

Έκκληση στους δημότες να ενισχύσουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την καλλιέργεια φιλοζωϊκής συνείδησης, υιοθετώντας ένα από τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων, απευθύνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Παντσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. «Χωρίς να αγνοούμε τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσουμε σαν κοινωνία το πολιτιστικό μας επίπεδο και να φτάσουμε κάποια μέρα να γιορτάσουμε χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς ζώα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παντσάς σε σχετική δήλωσή του.

Το τηλέφωνο στο Καταφύγιο Αδέσποτων, στις Γλαφυρές, είναι: 24280 73111 και στο Γραφείο Αδέσποτων στο Δήμο, (πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) είναι: 24213 53108 (με αρμόδια υπάλληλο την κ.Θεοχάρη Μαρία).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ