2013-10-07 21:25:03
Φωτογραφία για Άρση αδικίας σε δημοτικά τέλη ζήτησε ο Δ.Τριανταφυλλόπουλος!
Μία σειρά αιτημάτων προς τη Δημοτική αρχή εξέθεσε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταφέροντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας, αστοχίες του δήμου και δίκαια παράπονα δημοτών κι επαγγελματικών, τα οποία οφείλουν ν'αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι, εν όψει της σύνταξης των νέων Πινάκων Δημοτικών Τελών για αποχέτευση και χρήση Παραλιών, καθώς και του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2014.

Αρχικά ο κ.Τριανταφυλλόπουλος έθεσε στον Δήμαρχο την αύξηση των τελών για τοποθέτηση ξαπλώστρας στις Παραλίες Τεμένης, Βαλιμητίκων και Διγελιωτίκων, κατηγορώντας ευθέως τη δημοτική αρχή ότι ενώ - ως πλειοψηφία - αύξησε τα τέλη από 5 σε 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, επιβαρύνοντας τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών τη θερινή σεζόν, δεν έκανε τίποτα προκειμένου να υποστηρίξει τις υποδομές των εν λόγω ακτών. "Καμία ανταποδοτικότητα δεν παρατηρείται σ'αυτές τις περιπτώσεις κι αυτό πρέπει να το δείτε για την επόμενη χρονιά", τόνισε απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πως "επιπλέον επιβαρυντική και παράλογη για τους καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης ήταν η άνευ σωστού προγραμματισμού εκτέλεση εργασιών, πλησίον του παραλιακού δρόμου των Βαλιμητίκων, διάνοιξης λάκκων για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού, παρεμποδίζοντας τη διέλευση του λουομένων, μέσα στους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο, ενέργεια που θα μπορούσε να΄χει αποφευχθεί και μεταφερθεί χρονικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες".

Επίσης ο κ
. Τριανταφυλλόπουλος έθεσε προς τη δημοτική αρχή την παντελή έλλειψη σύνδεσης διακοσίων (200) περίπου νοικοκυριών κι επαγγελματικών χώρων σε παρόδους της Οδού Κορίνθου (κοντά στο ΙΚΑ, στο 1ο Λύκειο, τον Άγ. Χαράλαμπο κ.ά) με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων που οδηγεί στον Βιολογικό Καθαρισμό, λαμβάνοντας ως απάντηση εκ μέρους του Δημάρχου, την "πιθανή ένταξη αυτών στο νέο δίκτυο,για κάτι που ο δήμος τελεί εν αναμονή". Ο ίδιος πάντως ο κ. Τριανταφυλόπουλος επέκρινε τους υπευθύνους του δήμου, λέγοντας "πως είναι ανεπίτρεπτο , εν μέσω οικονομικών δυσχερειών, δεκάδες οικογένειες να πληρώνουν κανονικά τα σχετικά τέλη, δίχως να έχουν τις ανάλογες υπηρεσίες αλλά και να μην τυγχάνουν επί τόσα χρόνια, απαλλαγής από τα ανάλογα τέλη.Δεν πρέπει να υπάρχουν πολίτες κατώτερων κατηγοριών πους τους ξεζουμίζετε άνευ ανταποδοτικού οφέλους" κατέληξε.

Επιπλέον ο Δημ. Τριανταφυλλόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να εντάξει σε προσεχές πρόγραμμα τον φωτισμό της καλαίσθητης και πολυσύχναστης νέας Πλατείας των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Αθανασίου (πίσω από την Πυροσβεστική),ενώ στο Δημοτικό Στάδιο Αβύθου συμφώνησε κι προέτρεψε το αρμόδιο Ν.Π.Δ.Δ να παραχωρήσει βοηθητικό χώρο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου, αντικαθιστώντας με την συνδρομή της, το ξηρό του εδάφους με χορτάρι κατάλληλο για την χρήση των παιδιών-αθλητών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «πρόκληση» των νέων γηπέδων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «πρόκληση» των νέων γηπέδων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ