2013-10-08 15:47:12
Φωτογραφία για Ποιοι το δικαιούνται αλλά δεν θα πάρουν επιστροφή φόρου
Φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν θα πάρουν την επιστροφή φόρου. Όσοι χρωστούν θα κληθούν να πληρώσουν.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι από τους 343.871 φορολογούμενους οι οποίοι εκλήθησαν για υποβολή δικαιολογητικών, μετά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, οι 117.277 έχουν αγνοήσει την υποχρέωσή τους.

Με εγκύκλιό του στις Εφορίες ο γ.γ. δημόσιων εσόδων Χ. Θεοχάρης ορίζει πως αν προκύπτουν διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις και τα δικαιολογητικά, οι εφοριακοί υπάλληλοι θα κάνουν απευθείας τις διορθώσεις και θα προσδιορίζουν τυχόν πρόσθετες επιβαρύνσεις, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους φορολογούμενους προκύπτει επιστροφή φόρου αλλά δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα παραμείνουν στην αναμονή όσο χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να αποφασίσουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβουν τυχόν επιστροφές φόρου που δικαιούνται.

Αντίθετα σε όσους από αυτούς προκύπτει χρεωστικό σημείωμα, η εκκαθάριση θα γίνει κανονικά και στη συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωποι και με πρόστιμα.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ