2013-10-11 18:07:40
Φωτογραφία για ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΒΙΑΣ
«Το φαινόμενο των ναζί στην Ελλάδα είναι παράδοξο και ντροπή γιατί η χώρα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Όπως είπε, πρόκειται για φαινόμενο «επικίνδυνο για τις δημοκρατία μας γιατί την απειλούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα: δημιουργούν τάγματα εφόδου... σκοτώνουν».

«Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους» διεμύνησε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με τους ίδιους τους νεοναζί, και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν», που, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, εντοπίζονται στη μακροχρόνια ύφεση και στη χαλάρωση της νομιμότητας. 

Ο Πρωθυπουργός αντέκρουσε τις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων, τονίζοντας ότι ο ίδιος «κάνει πολιτική» και δεν ασχολείται με «θεωρίες».

Σημείωσε πάντως ότι παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και «από άλλους» και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη θεωρία ότι «υπάρχει η καλή και η κακή βία».

«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin και εδώ η ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας», υπογράμμισε.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ