2013-10-15 15:11:28
Φωτογραφία για Στην Ινδία για το 4ο
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Sebastian Vettel πανηγύρισε πέντε συνεχόμενες νίκες σε Grand Prix της Formula 1!

Μετά από Βέλγιο, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Κορέα, επικράτησε και στην Ιαπωνία αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον 2ο της κατάταξης, Fernando Alonso στους 90 πόντους.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται 10 βαθμούς ακόμη για να εξασφαλίσει μαθηματικά το 4ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του και να προσθέσει το όνομά του δίπλα σε αυτά των θρύλων του σπορ Michael Schumacher - Juan Manuel Fangio που κατέκτησαν 4 ή και περισσότερους συνεχόμενους τίτλους στην F1. Αυτό μπορεί να συμβεί, στον επόμενο αγώνα, στην Ινδία, που διεξάγεται το 3ήμερο 25-27 Οκτωβρίου.

«Αυτή η νίκη αποτελεί μεγάλη επιβράβευση και τα συναισθήματα είναι υπέροχα. Λατρεύω αυτή την πίστα και είναι φανταστικό το να κερδίζεις εδώ. Για να είμαι ειλικρινής, έκανα τραγική εκκίνηση
. Βρέθηκα στην τρίτη θέση και προσπάθησα να καθυστερήσω όσο γινόταν την πρώτη αλλαγή ελαστικών. Είχα εξαιρετική πρόσφυση όταν πέρασα τον Romain (Grosjean) και στη συνέχεια, η μοναδική απειλή ήταν ο Mark, που όμως είχε κολλήσει πίσω από τον Grosjean. Μπόρεσα να διαχειριστώ το προβάδισμά μου μέχρι το τέλος του αγώνα. Η κατάκτηση του τίτλου είναι μεγάλος στόχος αλλά η σεζόν έχει ακόμα δρόμο και ο καλύτερος τρόπος να πετύχω το στόχο μου, είναι να μη το σκέφτομαι! Χαίρομαι που θα πάω σπίτι μου και θα χαλαρώσω λίγο πριν ταξιδέψουμε με προορισμό την Ινδία. Είναι μία εντυπωσιακή χώρα και ανυπομονώ να τρέξουμε εκεί σε δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Vettel που έφτασε τις 4 νίκες στη Suzuka, τις 9 στο φετινό Πρωτάθλημα και τις 35 συνολικά στην καριέρα του.

Ιδανική εξέλιξη είχε συνολικά ο αγώνας της Suzuka για την Red Bull που είδε τους πιλότους της να κάνουν το 1-2 για 2η φορά φέτος μετά τη Μαλαισία.

«Βρεθήκαμε σε δυσμενή θέση μετά την εξαιρετική εκκίνηση του Grosjean που με πέρασε όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Προσπάθησα να τον πιέσω. Ο Sebastian είχε διαφορετική στρατηγική από εμένα αλλά στο τέλος, το αποτέλεσμα της ήταν παρόμοιο. Είναι δύσκολο να πω ποια ήταν η καλύτερη, αυτή δηλαδή με τα δύο pit stop ή με τα τρία. Κοινός μας στόχος ήταν να περάσουμε τον Grosjean. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν καλό», σχολίασε ο Mark Webber που είχε την pole position.

Ο Christian Horner από την πλευρά του είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου νταμπλ.

«To 1-2 στην Ιαπωνία είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, που καθορίστηκε από τις στρατηγικές ελαστικών. Επιλέξαμε διαφορετικές στρατηγικές για τους οδηγούς μας, με τρία pit stop για τον Mark και δύο για τον Sebastian, επιλογή βασισμένη στις εκτιμήσεις για την αντοχή των ελαστικών στα δύο μονοθέσια. Αμφότεροι οι οδηγοί μας κατάφεραν να κάνουν τη στρατηγική τους να αποδώσει καρπούς, προσπερνώντας τον Romain Grosjean, με ιδιαιτέρως γενναίες προσπεράσεις στη πρώτη στροφή. Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας και συγχαρητήρια στη Renault για μία ακόμα κατάληψη στις τρεις θέσεις του βάθρου», σχολίασε.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ