2013-10-16 22:12:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος με τα επιπλέον 10ήμερα εκπτώσεων - Τί λέει για την Κυριακή
Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013, άλλαξε το πλαίσιο λειτουργίας, όσον αφορά τις εκπτώσεις, καθώς και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Αναλυτικα:

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ : Οι δύο (2) εκπτωτικές περίοδοι γίνονται τέσσερις (4) :

1. Χειμερινές εκπτώσεις: Από την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

2. Θερινές εκπτώσεις : Από την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και μέχρι τέλος Αυγούστου.

3. Πρώτο 10ήμερο του Μαϊου (1-10/5)

4. Πρώτο10ήμεροτουΝοεμβρίου(1-10/11) Απαγορεύεται εκ του νόμου 30 ημέρες πριν των εκπτωτικών περιόδων οι ανακοινώσεις από όλες τις επιχειρήσεις. Όσον αφορά τις προσφορές (10ήμερα), αυτό που αλλάζει είναι η γνωστοποίηση τους στο Παρατηρητήριο Τιμών, αντί της περιφέρειας που ίσχυε, καθώς και στον Τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΩΝ :

1. Η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλ. από τις 4 Κυριακές όσες και οι εκπτωτικές περίοδοι.

2. Οι δύο (2) Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.

3. Η Κυριακή των Βαϊων. Σύνολο 7 Κυριακές, από 1 που ήταν μέχρι σήμερα.

Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τις 6 επιπλέον Κυριακές, βάση πλαισίου νόμου 4177/2013 είναι : 11:00 – 20:00.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

Η θέση του Ε.& Ε.Σ.Π. ήταν αντίθετη με τα επιπλέον 10ήμερα των εκπτώσεων, ιδιαίτερα για ευαίσθητους κλάδους όπως η ένδυση και υπόδηση. Σύμφωνα δε με το ισχύον καθεστώς μια επιχείρηση δύναται να έχει εκπτώσεις – προσφορές 210 ημέρες το χρόνο!!! Αν προσθέσουμε τις Κυριακές μόλις 100 ημέρες πωλούν σε κανονικές τιμές.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι συνεχείς εκπτώσεις-προσφορές «διευκολύνουν» τα πολυκαταστήματα όπου έχουν και διάφορες επιλογές «ποιοτήτων προϊόντων» καθώς και μέσα διαφήμισης.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο καταναλωτής δεν κερδίζει, ενώ εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί.

Αγορά χωρίς όρους και κανόνες , αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας δεν μπορούν να προβούν σε ελέγχους λόγω έλλειψης προσωπικού .

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ:

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την Κυριακάτικη Αργία. Τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης, να δοθεί χρόνος στους καταναλωτές και ότι θα γίνουν επενδύσεις είναι έωλα.

Οι καταναλωτές με την λειτουργία της αγοράς έχουν αρκετό χρόνο επειδή φρόντισε η Κυβέρνηση να είναι άνεργοι έχουν ακόμα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.. Επενδύσεις από το διευρυμένο ωράριο της Κυριακής δεν πρόκειται να γίνουν, αντίθετα η μαύρη εργασία θα οργιάσει.

Γιατί οι 72 έως 96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως, προ κρίσης, εντός κρίσης, όσο και μετά την κρίση εποχή ήταν, είναι και θα είναι υπεραρκετές και οι περισσότερες στην Ευρώπη των 27.

Γιατί η Κυριακή στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και η συνοχή της ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να διαρραγεί, αφού οι παραδοσιακές επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους θα εκλείψουν.

Το Δ.Σ. του Ε.&Ε.Σ.Π. έχει επανειλημμένως καταθέσει τις απόψεις του με πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση.

Η Γενική Συνέλευση του Ε.&Ε.Σ.Π. αποφάσισε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 τα καταστήματα να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ. Δεν λείπει χρόνος στους καταναλωτές, λείπει χρήμα.

Καλούμαι όλους του συναδέλφους στην υλοποίηση των αποφάσεων να κλείσουν τα αυτιά τους στα παπαγαλάκια που το επόμενο διάστημα θα οργιάσουν. Αφιερώνουμε την Κυριακή σε εμάς και την οικογένειά μας.

Καλούμαι τους καταναλωτές να μην κάνουν καμία αγορά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 από τυχόν απεργοσπάστες.

Αν καταργηθεί η Κυριακάτικη Αργία στην αγορά στο επόμενο βήμα θα ακολουθήσουν οι Τράπεζες, το Δημόσιο, ο ιδιωτικός τομέας. Θα ζούμε για να δουλεύουμε …..
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ