2013-10-17 10:26:07
Φωτογραφία για Ζαχάρω: Οι γείτονες έσωσαν 85χρονο μέσα από το φλεγόμενο σπίτι του
Χάρη στην αυτοθυσία των γειτόνων του, ένας 85χρονος με κινητικά προβλήματα σώθηκε την τελευταία στιγμή όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι του στην παραλία Ζαχάρως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες, όμως ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει και να βρεθεί στην αγκαλιά των δικών του ασφαλής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ένας νεαρός γείτονας αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και έσπευσε σε βοήθεια καλώντας παράλληλα την πυροσβεστική και την αστυνομία. Τελικά όπως και ο ίδιος ανέφερε, κατάφερε μαζί με άλλους γείτονες να απομακρύνουν με ασφάλεια τον 85χρονο από το φλεγόμενο κτίριο.

«Περίπου στις 11,30 το βράδυ μου μύρισε καπνός και καμένο πλαστικό. Βγήκα από το σπίτι και είδα να καίγεται η σκεπή. Μιλήσαμε στον άνθρωπο, γιατί δεν ξέραμε αν είχε πάθει κάτι, βλέπαμε σκοτάδι στο σπίτι. Μας απάντησε πηδήξαμε μέσα στο σπίτι και τον βγάλαμε έξω και ευτυχώς ήταν καλά. Ήρθε η Πυροσβεστική αλλά δυστυχώς το σπίτι είχε καταστραφεί» είπε ο νεαρός γείτονας του ηλικιωμένου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.


«Ο άνθρωπος λόγω του ότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Τον βρήκαμε να έχει καταφέρει να φτάσει έως την πόρτα και τον απομακρύναμε. Είχε καταλάβει ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και προσπαθούσε να βγει» ανέφερε ο γείτονάς του που βοήθησε να βγει από το σπίτι.

Το σπίτι που δεν γλίτωσε από τις φλόγες. Η εικόνα το πρωί της Τετάρτης ήταν απογοητευτική. Όλα διαλυμένα στο σπίτι, μια μεγάλη τρύπα στη στέγη από την πυρκαγιά και τα όνειρα ενός ανθρώπου που για χρόνια έζησε σε αυτό το σπίτι δίπλα στη θάλασσα… στάχτη.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ