2013-10-17 13:51:06
Φωτογραφία για Απάντηση του υπουργού Υγείας σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης
Με την από 27.08.2013 ερώτησή του, ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ουζουνίδης Μαρίνος, έφερε στη Βουλή το θέμα της δραματικής κατάστασης του Κέντρου Υγείας στη Σαμοθράκη, καθώς υπάρχει μόνο.. ένας (1) Ειδικός Γενικός Γιατρός για 3.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη (Αριθμ. Πρωτ. 81485/27.09.2013), στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης προκηρύχτηκαν κενές θέσεις γιατρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όμως δεν καλύφθηκαν ακόμα από υποψηφίους. Επίσης, όσον αφορά το θέμα για το χαρακτηρισμό του Κ.Υ. Σαμοθράκης ως «προβληματικού και άγονου περιοχής Α’» προκειμένου να παρέχονται κίνητρα στους γιατρούς για την κάλυψη κενών και κενούμενων θέσεων σε αυτές τις περιοχές, πρόκειται να γίνει επανεξέταση του θέματος.

Δυστυχώς, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του νησιού. Περιμένω από τον κ. Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του το συγκεκριμένο πρόβλημα και να δοθεί σύντομα μία λύση για τους χιλιάδες αβοήθητους κατοίκους του ακριτικού νησιού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ