2013-10-17 15:48:20
Φωτογραφία για Β΄ΜΚΔ. Άρρηκτα συνδεδεμένη η ζωή μιας από τις ενδοξότερες Μοίρες Καταδρομών με τη Νάουσα.Video
Άρρηκτα συνδεδεμένη η ζωή και η καθημερινότητα της Β΄ΜΚΔ με τη Νάουσα, εδώ και δεκαετίες. Οι Ναουσαίοι την αγάπησαν, τα παιδιά τους υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις και στο στρατόπεδο "Ζαφειράκη", και έστειλαν και τα δικά τους παιδιά στον ίδιο λόχο, όπως καλή ώρα ο Γιάννης Πατρώνας με τον γιο του.

Πάντοτε λοιπόν όλοι οι καταδρομείς από τον διοικητή τους, μέχρι τον τελευταίο οπλίτη,από τον αλησμόνητο Στέφανο Δρούγκα και τον σημερινό πρόεδρο της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας Γιώργο Μιχαηλίδη, μέχρι τον καταδρομέα Μυλωνά, που περήφανα μου δήλωσε σήμερα η γιαγιά του στον Ναό της Μεταμόρφωσης, ότι υπηρετεί στη Μοίρα, δίνουν ψυχή και σώμα για να είναι πάντα ψηλά ο πράσινος μπερές.

Όπως ψυχή και σώμα έδωσαν δεκάδες καταδρομείς, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Για την πατρίδα, την ελευθερία, την δημοκρατία.

Το μαρτυρά περίτρανα η αιματοβαμμένη πολεμική σημαία της Δευτέρας Μοίρας Καταδρομών, που φυλάσσεται στο γραφείο του διοικητή της, και έχει μέσα στον μπρούντζινο σταυρό της, κομμάτια εφημερίδων για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Μοίρας στις μάχες!

Δείτε video από την σημερινή παρουσία διμοιρίας των κομάντος μας στη Νάουσα, οι οποίοι συγκινητικά ψάλλουν τον Ύμνο προς την Ελευθερίαν!

ΠΗΓΗ: http://www.laos-epea.gr/topika/item/5992-v-mkd-arrikta-syndedemeni-i-zoi-mias-apo-tis-endoksoteres-moires-katadromon-me-ti-naousa-video.html
kranos
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ