2013-10-17 21:17:10
Φωτογραφία για «Διάλυση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και απόλυση 12.000 υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.
Κύριε Πρόεδρε,

με δηλώσεις τους στις 10.10.2013 η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έθεσε δύο προηλειμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για α. την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων των Ο.Τ.Α.

β. Την απόλυση 12.000 υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα:

-Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός κ. Μιχελάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων των Ο.Τ.Α.

-Την ίδια ημέρα (10.10.2013) στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Γρηγοράκης δήλωσε ότι εξετάζεται η απόλυση 12.000 υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

Οι αποκαλύψεις αυτών των σχεδιασμών της δικομματικής κυβέρνησης έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας των γνωστών κέντρων της οικονομικής διαπλοκής να «αλώσουν» όλο τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Σαν συνέχεια της μεθόδευσης του ΕΣΔΝΑ και του Περιφερειάρχη να εκχωρήσει στα ίδια συμφέροντα την κατασκευή των 4 εργοστασίων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, κατά παράβαση όλων των κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δίνοντάς τους μάλιστα ως προίκα 200 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ενώ αρνείται να δώσει έστω και ένα ευρώ για την δημιουργία των δικτύων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, πρόληψης κομποστοποίησης.


Τώρα αποκαλύπτονται όλα.

Ο «βασιλιάς είναι γυμνός» μπροστά μας. Μπροστά σε όλους τους πολίτες και τους Ο.Τ.Α.

Κύριε Πρόεδρε,

Κατόπιν όλων αυτών ζητούμε την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του ως άνω θέματος και την λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στους απαράδεκτους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Δημαράς Γιάννης

Αθανασίου Νάσος

Γαλανός Νίκος

Γιομπαζολιάς Μάκης

Κουρούσης Χρήστος

Παναγούλης Στάθης

Πιπιλή Κατερίνα Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ