2013-10-18 11:58:09
Φωτογραφία για Ναυμαχία Δ. Αβραμόπουλου-Ε. Βενιζέλου, στα... ανοιχτά του Σκαραμαγκά...!!!
Της Μαρίνας Μάνη 

Η κόντρα ανάμεσα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον Ευ. Βενιζέλο κρατά από τον Ιούνιο και ήρθε να κλυδωνίσει την εύθραυστη ισορροπία που χαρακτηρίζει τη σχέση του υπουργού Άμυνας με το Μαξίμου.

Η πρώτη οφείλεται στην απαίτηση του κ. Βενιζέλου να αναλάβει και το ΥΠΕΞ, εκτός από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, τον Ιούνιο, όταν το σπάσιμο της τρικομματικής κυβέρνησης με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ οδήγησε στην κυβερνητική σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεδομένου ότι αυτός ο δρόμος... ήταν μονόδρομος, το αίτημα έγινε δεκτό και ο μέχρι τότε υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Πεντάγωνο του οποίου ηγείτο επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η δεύτερη αποδίδεται στον «προβληματισμό» του κ. Αβραμόπουλου με την απομάκρυνση της ΝΔ από τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο», ο οποίος (προβληματισμός) έχει γίνει πηγή πολλών «παρεξηγήσεων» το τελευταίο διάστημα.


Σε βαθμό που κάποιοι «γαλάζιοι» έχουν αφήσει υπόνοιες και για «τακτικές συνομιλίες» του υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να επιτευχθούν συναινέσεις –«ακόμη και κυβερνητικές εάν χρειασθεί».

«Υποβρύχιοι» χειρισμοί Ο κ. Αβραμόπουλος, πολύ προσεκτικός στις δημόσιες αναφορές του, εξόργισε χθες τον κ. Βενιζέλο, συνεργάτες του οποίου... έβγαλαν στη φόρα την πρώτη (τουλάχιστον) κόντρα.

Την αφορμή έδωσε συζήτηση στη Βουλή πάνω σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θα ζητησει σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τη «σκανδαλώδη σύμβαση» που υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος το 2010, ως υπουργός Αμυνας (της κυβέρνησης Παπανδρέου) με την Abu Dhabi MAR.

Απαντώντας ο κ. Αβραμόπουλος, αφού τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνέχεια» (παίρνοντας έτσι σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον κ. Βενιζέλου) έριξε... τη χαριστική βολή: «Αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε ‘υποβρυχίως’ δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα» (σ.σ. με τη σύμβαση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά).

Οργή Βενιζέλου

Ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε την οργή του. «Εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας έχοντας ως συνομιλητή τον κ. Αβραμόπουλο και επανέλαβε αυτό που έχει πει τις τελευταίες ημέρες για την ιστορία του Σκαραμαγκά, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτό που του είπε το ΠαΣοΚ, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά φληναφήματα για το νόμο -και όχι σύμβαση- του 2010».

Και συνέχισε με τρόπο που “έβαλε στο παιχνίδι” τον Αντώνη Σαμαρά: «Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δοθεί ριζική λύση από τη Βουλή. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να δίνουν λύσεις»...

Κεδίκογλου στηρίζει Αβραμόπουλο

Ακολούθησε ένας... ποταμός διαρροών, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και ότι “στελέχη του Μαξίμου” σχολίασαν (ανεπισήμως) αρνητικά τη στάση του κ. Αβραμόπουλου.

Ο πρώτος γύρος έληξε... με νίκη του υπουργού Αμυνας, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου παρενέβη δημοσίως για να δηλώσει ότι το Μαξίμου ουδέν πρόβλημα έχει με τον κ.Αβραμόπουλο και ούτε σχολιάζει αρνητικά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

Ο επόμενος γύρος αναμένεται.

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ