2013-10-18 12:54:04
Φωτογραφία για ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ : ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ...
Ο Ζόραν Ντράγκιτς μίλησε στο "onsports.gr" για την πρεμιέρα της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και δεν έκρυψε ότι βασίζεται στη… γνώση του προπονητή του, Ζοάν Πλάθα, ο οποίος είχε κερδίσει πέρσι τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ, ως τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον Σλοβένο γκαρντ να στέκεται σε αυτό ενόψει της αναμέτρησης των Ανδαλουσιανών με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ωστόσο, ο 24χρονος γκαρντ της Μάλαγα τόνισε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του στην έδρα του Ολυμπιακού από τη στιγμή που όπως είπε η ελληνική ομάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο τα τελευταία δύο χρόνια και έχει έναν παίκτη όπως ο Βασίλης Σπανούλης.

Η Ουνικάχα δεν είχε καλή σεζόν πέρσι και φέτος φιλοδοξεί να είναι καλύτερη, κάτι που συμμερίζεται ο Ντράγκιτς, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα δείξει ένα διαφορετικό προς το καλύτερο πρόσωπο τη φετινή περίοδο.


«Θα είναι ένα δυνατό ματς για εμάς. Παίζουμε με τον Ολυμπιακό που έχει πάρει δύο τίτλους στη σειρά. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε τι θα γίνει σε αυτό», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ντράγκιτς.

Ξεκινήσατε πολύ καλά τη φετινή σεζόν με μια νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πώς σας βοηθάει αυτό για να αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό;

«Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που ξεκινήσαμε τη σεζόν πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε και παίξαμε καλά. Το επόμενο θα είναι πολύ δυνατό παιχνίδι και ελπίζω να το πάρουμε».

Είσαι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας σου φέτος;

«Ελπίζω ότι θα έχουμε καλύτερη σεζόν από πέρσι. Έχουμε έναν νέο προπονητή, ο οποίος είναι πολύ καλός. Είναι Ισπανός και είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα από πέρσι».

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ελληνικό ντέρμπι και σας υποδέχεται με καλή ψυχολογία «Δεν το είδα, αλλά θα ήταν καλό ματς. Είναι καλή ομάδα. Είναι οι κάτοχοι της Ευρωλίγκας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα είναι σκληρό και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουν έμπειρους παίκτες και θα θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι».

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο και γιατί;

«Τον Σπανούλη, ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερός του παίκτης και ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα. Θα είναι δύσκολο για τους πόιντ γκαρντ μας. Πρέπει να παίξουμε άμυνα εναντίον του και ειδικά ομαδική».

Ο νέος σας προπονητής, Ζοάν Πλάθα, είχε νικήσει πέρσι τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με την πρώην ομάδα του, Ζαλγκίρις Κάουνας. Το γνωρίζεις αυτό;

«Ναι, το γνωρίζω. Ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει να μας προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Με τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Μάλαγα, τι πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε φέτος σε όλες τις διοργανώσεις;

«Έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, αλλά έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή που γνωρίζει τα πρωταθλήματα και στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ στην ACB και να πάρουμε κάθε ματς στην Ευρωλίγκα βήμα βήμα».

Έχετε πολύ καλούς παίκτες στη Μάλαγα. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στην Ουνικάχα και γιατί;

«Όλοι! Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Αγαπώ όλους τους συμπαίκτες μου και είμαστε σαν οικογένεια».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον 17χρονο συμπαίκτη σου, Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα και έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετέχει σε αυτό «Έχει πολύ και μεγάλο ταλέντο. Αν τον δουλέψουμε θα γίνει καλός παίκτης».

Θεωρείς ότι θα μπορέσετε να ανεβάσετε επίπεδο τη Μάλαγα από αυτό που είχε τα προηγούμενα χρόνια;

«Ναι. Έχουμε έναν καλό προπονητή που γνωρίζει τα πάντα και θεωρώ πως θα έχουμε μια καλύτερη σεζόν».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσουν φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ