2013-10-18 23:23:02
Φωτογραφία για ΜΕ... ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ 69-61 ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ!
Όπως τελείωσε τις δύο τελευταίες Euroleague, με ανατροπές στους τελικούς, άρχισε ο Ολυμπιακός την προσπάθεια για το... three-peat, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Μάλαγα με 69-61.

Παρόλο που βρέθηκε να χάνει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον αγαπημένο του (πλέον) τρόπο… την ανατροπή ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Μάλαγα για την πρώτη αγωνιστική του Γ’ ομίλου της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν ακόμα και στο -12 στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ξεκινώντας από την καλή τους άμυνα και με σωστές επιλογές και ενέργεια στην επίθεση, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να μπουν με το... δεξί στις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Πέτγουεϊ, Σλούκας και Λοτζέσκι ξεχώρισαν για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ζόριτς και Βάσκεθ για τους φιλοξενούμενους.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα η Γαλατασαράι την επόμενη Πέμπτη (24/10, 21:45), στην Κωνσταντινούπολη.


Στα καθαρά αγωνιστικά Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, αλλά κακοί στην άμυνα επιτρέποντας στους αντιπάλους τους με δύο συνεχή τρίποντα από Ντράγκιτς και Χετσχάιμερ να τρέξουν ένα επί μέρους σκορ 11-2 και να προηγηθούν με +9. Ο Λοτζέσκι έδωσε περισσότερες λύσεις στο σκορ, τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν ...ανάσες και με δύο τρίποντα από Σλούκα και Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι περιόρισαν τη ζημιά κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -4 (18-22).

Οι πρωταθληρτές Ευρώπης ήταν βελτιωμένοι στην άμυνα, αλλά πολύ χειρότεροι στην επίθεση στη δεύτερη περίοδο. Ενδεικτικό είναι πως χρειάστηκαν 4:08 για να... σκοράρουν! Ο Ντράγκιτς σκόραρε κατά βούληση, ενώ έκανε εξαιρετική δουλειά στην άλλη πλευρά του παρκέ πάνω στον Σπανούλη, ο Σίμονς και ο Ντάνστον ήταν ανεξήγητα... κακοί και νευρικοί (με τον δεύτερο να χρεώνεται με τρία φάουλ σε τριάμισι λεπτά στο παρκέ). Μόνο ο Πέτγουεϊ έμεινε να δίνει λύσεις με μακρινά σουτ και δύο δικά του τρίποντα έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής (24-25) στα μέσα του δεκαλέπτου. Όμως η Μάλαγα έκανε ότι ήθελε στις δύο ρακέτες με τον Βάσκεθ, που κυριαρχούσε με ριμπάουντ, τάπες και πόντους, ενώ ένα τρίποντο του Κάλογουεϊ στην εκπνοή του ημιχρόνου έγραψε τον χειρότερο δυνατό επίλογο για το πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Οιι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο παρκέ φορτσάτη φτάνοντας την υπέρ τους διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο, το +12. Σε αυτό βέβαια βοήθησε το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν δυσκολία στο σκοράρισμα, γεγονός που μαρτυρούν και τα σχεδόν τρία λεπτά που χρειάστηκαν οι ερυθρόλευκοι για να σκοράρουν. Πάντως το -12 αφύπνισε τους Πρωταθλητές Ευρώπης που μέσα από καλές άμυνες, απάντησαν με ένα σερί 9-0 για να μειώσουν στους τρεις πόντους. Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα από τους παίκτες του Θρύλου που έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πετύχουν επτά αναπάντητους πόντους και να βρεθούν στο +10. Τρία συνεχόμενα τρίποντα όμως από Γιώργο Πρίντεζη, Ματ Λοτζέσκι και Μπρεντ Πέτγουεϊ ξαναέβαλαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, 44-45, στο τέλος της περιόδου δίνοντας του παράλληλα και την απαιτούμενη ψυχολογία.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι ερυθρόλευκοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς (46-45) ενώ συνέχισαν το ίδιο... φουριόζοι για το +5 (51-46) με τρίποντο του Μάντζαρη και θεαματικό κάρφωμα του Πέτγουεϊ. Κταά την προσφιλή του συνήθεια ο Ολυμπιακός συνέχισε ακάθεκτος! Οι εξαιρετικές άμυνες έδωσαν… φτερά στους παίκτες του Θρύλου και τους οδήγησαν στο +11 (60-49) αναγκάζοντας τον Ζοάν Πλάθα να καλέσει τάιμ άουτ, κάτι που βοήθησε την Ουνικάχα να μείωσε στους πέντε (62-57) με δύο λεπτά να απομένουν. Σημαντικό τρίποντο στο 1’45’’ από τον Ματ Λοτζέσκι (65-57) ενώ με δύο καλές άμυνες στη συνέχεια ο Κώστας Σλούκας «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν οι βολές του Βασίλη Σπανούλη και το κάρφωμα του Σαμπόνις (69-61).

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ (3/4 τρίποντα), Λο, Ντάνστον 3 (7 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (7 ασίστ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 8 (6 ασίστ), Σίμονς 4 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 12 (3).

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Κοντέ, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3 (1), Σουάρεθ 8 (6 ριμπάουντ), Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12, Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12 (3), Χετσχάιμερ 8 (2), Κάνερ-Μέντλεϊ 9 (2), Στίματς 1.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ