2013-10-19 15:13:07
Φωτογραφία για Σπίτια έπαθαν ζημιά το 2010 και το κράτος ακόμη δεν έχει κάνει τίποτα
Σπίτια στο νομό Ιωαννίνων έπαθαν ζημιά, μεγάλη μάλιστα, το 2010 από κατολισθήσεις, και 3 χρόνια μετά το κράτος δεν έχει κάνει τίποτε. Ακόμη περιμένουν βοήθεια οι νοικοκυραίοι, που τα είδαν να βουλιάζουν από τις κατολισθήσεις!

Η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρει ότι για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών,

από το οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Επισημαίνεται επιπλέον ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν εκδίδει πλέον αποφάσεις παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες για δάνεια που χορηγούνται για την αποκατάσταση των κτισμάτων που έχουν πληγεί από νέα συμβάντα επειδή σύμφωνα με το επικαιροποιημένο «Μνημόνιο Τεχνικής Συνεργασίας» το όριο παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2013 είναι μηδενικό. Κατόπιν αυτού, εξετάζεται η δυνατότητα αλλαγής των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής, προκειμένου οι πληγέντες να μπορούν να λάβουν τη δωρεάν κρατική αρωγή, χωρίς την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η λήψη του άτοκου δανείου. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ