2013-10-19 15:01:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκίνησε η δίκη για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Kάτω Αχαΐας
Να προσέλθουν στο ακροατήριο για να αναγνωριστούν από τους μάρτυρες αποφάσισαν οι δικαστές για τους δύο από τους κατηγορουμένους στη ληστεία που είχε σημειωθεί στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, στις 29 Δεκεμβρίου 2009, που είχε προκαλέσει πανελλαδικό σάλο ως προς τη βιαιότητα που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες. Πρόκειται για τον 31χρονο Ιωάννη Φραγκανδρέα και τον οδηγό ταξί Γιώργο Φωτόπουλο, κατοίκους Γαστούνης. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι αμέσως μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διότι τα στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση τότε δεν είχαν κριθεί επαρκή για την προφυλάκιση τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες στο Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, που διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 Νοεμβρίου 2013, προκειμένου να προσέλθουν στο ακροατήριο οι δύο κατηγορούμενοι που εκπροσωπούνταν από δικηγόρους.

Συνολικά κατηγορούμενοι είναι έξι άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι αλλοδαποί και φέρονται ότι εισέβαλαν εκείνη την ημέρα στα ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαΐας και αφαίρεσαν 235.000 ευρώ.


Οι ληστές που μετείχαν στη ληστεία δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν στον αέρα. Εκείνη την ημέρα τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με τρία καλάσνικοφ και ένα πιστόλι μπήκαν στα ΕΛΤΑ και έδρασαν λες και είχαν μάτια μέσα στο υποκατάστημα. Για να πάρουν τα χρήματα κτύπησαν υπαλλήλους στο πρόσωπο. Ο ένας από τους ληστές προσπάθησε να πυροβολήσει στον αέρα μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επιβληθεί ψυχολογικά στους υπαλλήλους. Δεν τα κατάφερε λόγω εμπλοκής του όπλου. Τελικά, βγαίνοντας από τα ΕΛΤΑ, οι συνεργοί του άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ