2013-10-22 09:19:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Αρνούνται να απογραφούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου - Λήγει σήμερα η προθεσμία
Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας για την απογραφή των Διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ποιυ τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το μέτρο της διαθεσιμότητας αφορά 118 υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι απεργούν μέχρι την Παρασκευή κι εμφανίζονται διατεθειμένοι να μην απογραφούν στη ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου, παρότι σε αυτή την περίπτωση απειλούνται με αργία.

Χθες προχώρησαν σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν να συνεχίσουν να απεργούν μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζουν και με δικαστικά μέσα την διεκδίκηση της ακύρωσης της ΚΥΑ. Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί καλούνται οι φοιτητές σε συγκέντρωση στο κτίριο Α για ενημέρωση.

Το Υπουργείο, θέλοντας να καλύψει το κενό που θα προέκυπτε από την κατάθεση έως την ισχύ της επίμαχης τροπολογίας, ανακοίνωσε χθες πως θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 11 Οκτωβρίου.

Η τροπολογία θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.Η τροπολογία έχει δύο παραγράφους:

1.Η μία προστίθεται στο άρθρο 103 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα που ορίζει τα πειθαρχικά παραπτώματα βάσει των οποίων τίθενται σε αργία οι δημόσιοι υπάλληλοι, και

2.Η δεύτερη παράγραφος εντάσσει στο άρθρο 107 που ορίζονται οι κατηγορίες των πειθαρχικών παραπτωμάτων ,το παράπτωμα της μη απογραφής των υπαλλήλων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ