2013-10-23 09:21:56
Φωτογραφία για ''ΠΑΓΟ'' ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Αποφασισμένος να μην επιτρέψει καμία παραφωνία στο εσωτερικό της Κυβέρνησης ενόψει μάλιστα και της Συνόδου Κορυφής εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός. Για αυτό μετά την αμηχανία, την Τρίτη στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την "βόμβα" Στουρνάρα ότι ενδέχεται να μειωθούν οι συντάξεις σε ευγενή ταμεία και ΤΕΒΕ, ακολούθησε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα (;) πέραν αυτών που έχουν ψηφιστεί.

Σύμφωνα δε με διασταυρώσεις πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, μετά και από τον ορυμαγδό των μηνυμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησε να ενημερωθεί πλήρως για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. Αμέσως μετά ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να το διαψεύσουν "κομψά" αλλά χωρίς να χωρούν παρερμηνείες, αφενός για να μην φανεί ότι "κρεμάει" τον κ. Στουρνάρα, αφετέρου να μην μείνει θολό το τοπίο για πιθανές μειώσεις των κύριων συντάξεων.

Όμως ζητήθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών, να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι η αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα αφορούσε στα «παράθυρα» των πρόωρων συντάξεων και σε δεύτερη φάση διευκρινίστηκε από ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου ότι οι όποιες αλλαγές που προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα αφορούν στους νέους συνταξιούχους.


Πάντως σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαψεύσεις, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που η Κυβέρνηση οφείλει το συντομότερο να απαντήσει. Για παράδειγμα παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι με το άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που απαιτείται από τη μνημονιακή υποχρέωση για εξορθολογισμό των εισφορών στα ευγενή Ταμεία με τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο, δέσμευση που παραπέμπει σε ανάλογη μείωση παροχών και για τους νυν συνταξιούχους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την οδό Νίκης, για το συγκεκριμένο θέμα, η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο, παραπέμποντας σε Νέες αναλογιστικές μελέτες και εξετάζοντας εναλλακτικές λύσεις με ισοδύναμο αποτέλεσμα. Βέβαια το δεύτερο ερώτημα επι της διαρροής αυτής είναι τι θα απαντήσουν οι Επικεφαλής της τρόικας που επιστρέφουν στην Αθήνα τον Νοέμβριο.

ΑΝΤ1

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ