2013-10-24 09:07:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο Πειθαρχικό και σε αργία διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου που δεν απογράφηκαν
Με πειθαρχικό συμβούλιο και αργία απειλούν τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που δεν απογράφηκαν, όπως ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Ο Σύλλογος των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε διαμηνύσει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και δεν πως δεν υπάρχει πρόθεση για απογραφή. Την ίδια ώρα ,σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά 1700 διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων από τους 1968 που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους.Σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπει την αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.

Η προθεσμία απογραφής έληξε χθες στις 8 το βράδυ Η ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων επιλέχθηκε ως λύση μετά την άρνηση έξι από τα οκτώ ιδρύματα που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.


Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, στην τελευταία γενική συνέλευση αποφάσισε αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζουν και με δικαστικά μέσα την διεκδίκηση της ακύρωσης της ΚΥΑ. Επίσης, σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί καλούνται οι φοιτητές σε συγκέντρωση στο κτίριο Α για ενημέρωση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ