2013-10-25 19:44:20
Φωτογραφία για Γιάννης Αναστασίου: Ούτε που χωράει ο νους τον Ολυμπιακό
Η διπλή κόντρα με τον Εργοτέλη, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν επιτρέπει στον προπονητή του Τριφυλλιού να μελετάει το ντέρμπι της 2ας Νοεμβρίου

Μπορεί χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού να «φτιάχνονται» προκαταβολικά με την ιδέα του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 2 Νοεμβρίου, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει την πολυτέλεια να προσπεράσει τους αγώνες που προηγούνται, με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Ειδικά τη ρεβάνς του εύθραυστου 2-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 30/10, καθώς η διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας φαντάζει ως ο πλέον ορατός στόχος της ομάδας του. «Πιο δυνατοί θα βγούμε μετά τη... σφαλιάρα που δεχτήκαμε από τον Πανθρακικό», η αναφορά του στο «δράμα» της 8ης αγωνιστικής.

Και δε θα έχει, εδώ που τα λέμε, ιδιαίτερο νόημα το "αιώνιο" ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, εάν προηγηθούν αποτελέσματα που θα φέρουν τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο πίσω στην εκτίμηση των οπαδών του. Δικαίως, λοιπόν, στρέφει ο Αναστασίου την προσοχή του στο ματς του Σαββάτου (26/10), στην Κρήτη, μα πιο πολύ στη ρεβάνς Κυπέλλου της 30ης Οκτωβρίου, επίσης στο Παγκρήτιο.


"Το τελευταίο που θα ήθελα να σκέφτομαι τώρα είναι ένα ματς που θα γίνει ύστερα από 8 μέρες", είπε ο Αναστασίου, στη διάρκεια συνέντευξής του στη Nova. "Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά. Το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός. Μας ενδιαφέρει πρώτα το παιχνίδι του Σαββάτου, ενώ μέχρι το ντέρμπι, υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι ενδιάμεσα. Μάλιστα, ο αγώνας για το Κύπελλο είναι πάρα πολύ σημαντικός. Ο Εργοτέλης είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, μια οργανωμένη ομάδα, η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι είναι αρκετά επικίνδυνη, αν δεν την προσέξεις. Δείξαμε ότι έχουμε την ομάδα και τα φόντα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό που θα συνεχίσω να λέω είναι ότι το παιχνίδι εξαρτάται καθαρά από εμάς. Εξαρτάται από τη δική μας ομάδα και κατά πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα ποδοσφαιρικού εγωϊσμού".

Τον εγωϊσμό των παικτών του θεωρεί πως πλήγωσε το πρόσφατο 1-2 από τον Πανθρακικό, γι'αυτό και περιμένει άμεση αντιστροφή του κλίματος: "Εχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και πολλές φορές υπάρχει η υπεροψία, θα έλεγα και η έπαρση, και αυτά είναι πολύ άσχημα στοιχεία που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Ειδικά όταν είσαι νέος και δεν μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα συναισθήματα σου, τότε οι "σφαλιάρες" σε προσγειώνουν απότομα μερικές φορές. Αυτό που είπα τη Δευτέρα στα παιδιά είναι ότι: "εμείς, μετά από αυτή την ήττα από τον Πανθρακικό, είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος, ότι θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί".

Ο Αναστασίου ολοκλήρωσε τις σκέψεις του, λέγοντας: "Για εμάς, πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ξέρω και βλέπω τη δουλειά που κάνουν καθημερινά τα παιδιά και ως προπονητής θα ήταν πιο εύκολο να αρχίσω να κατηγορώ τους παίκτες και να τους ρίχνω την ευθύνη. Είναι αυτό που λέμε: "ο καλός καπετάνιος, στις φουρτούνες φαίνεται". Αυτό που είπα και στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ότι δεν μετανιώνω, αλλά και από την άλλη δεν έχω μάθει να κρύβομαι ποτέ. Και νομίζω πως ότι εικόνα βγάζουμε στο γήπεδο, ο καθένας έχει τις ευθύνες του, αλλά ο προπονητής έχει την ευθύνη για τις επιλογές των παικτών που θα αγωνιστούν. Από εκεί και πέρα, αδυναμίες υπάρχουν στην ομάδα και το ξέρουμε. Υπάρχουν και ατομικές και συνολικές και είναι αυτό που λέω κάθε φορά, ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Αν είναι άδικο ή όχι, πολλές φορές στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, δεν παίρνεις αυτό που δικαιούσαι και δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Αλλά το σημαντικό είναι ότι μεταξύ μας υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία με τα παιδιά. Ξέρουν και έχουν αντιληφθεί τα λάθη τους και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ