2013-10-26 00:02:46
Φωτογραφία για Handelsblatt: Αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους τους, η χώρα δεν θα είχε το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα
Το ζήτημα της ευρύτατης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα θίγει η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Με τίτλο «στο στόχαστρο των φορολογικών ελεγκτών», η εφημερίδα σημειώνει πως "η εκτεταμένη φοροδιαφυγή είναι μία από τις κύριες αιτίες για τη χρόνια κρίση χρέους της χώρας.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν επιτέλους τους φόρους τους, η χώρα δεν θα είχε το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα».

Η Handelsblatt αναφέρεται σε τέσσερις περιπτώσεις ευρύτατης φοροδιαφυγής που «ξεσκέπασαν» τις προηγούμενες εβδομάδες οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, με τις δύο εξ αυτών να έχουν πολιτικούς συσχετισμούς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «με την άκρα αριστερά και τους ακροδεξιούς» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος κάνει λόγο για έναν πλαστικό χειρουργό, δύο δικηγόρους και έναν τραγουδιστή που απέκρυψαν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.


Η εφημερίδα θέτει σχολιάζει παράλληλα την ανοδική πορεία των ελληνικών ομολόγων. Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι «από το κούρεμα χρέους και μετά τα ομόλογα της χώρας εξελίχθηκαν καλά. Οι κίνδυνοι όμως παραμένουν».

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «μία μείωση της απόδοσης (σ.σ. των δεκαετών ομολόγων) στα επίπεδα του 5% ή τουλάχιστον του 6% θα ήταν σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει άλλωστε ανακοινώσει ότι η χώρα του θέλει την ερχόμενη χρονιά να διαθέσει και πάλι ομόλογα στην αγορά.

Οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αμφισβητούν όμως ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και ως εκ τούτου συζητούν ήδη για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ