2013-10-26 01:10:18
Φωτογραφία για Σχέδιο Γερμανίας-Βραζιλίας για τις παρακολουθήσεις
Η Γερμανία και η Βραζιλία συνεργάζονται για τη σύνταξη ενός σχεδίου απόφασης που θα υποβληθεί στον ΟΗΕ και... θα αφορά την προστασία των ατομικών ελευθεριών, με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων που εφάρμοζαν οι ΗΠΑ, έγινε γνωστό απόψε από διπλωμάτες του Οργανισμού.

Στο κείμενο, που θα υποβληθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δεν θα γίνεται αναφορά στις ΗΠΑ. Στόχος του θα είναι να επεκταθούν και στο διαδίκτυο οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο Διεθνές Σύμφωνο για τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα το οποίο ψηφίστηκε το 1966 στον ΟΗΕ και τέθηκε σε εφαρμογή το 1976.

"Γερμανοί και Βραζιλιάνοι διπλωμάτες, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι και Λατινοαμερικάνοι συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν το σχέδιο απόφασης", ανέφερε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης που ήταν παρών στις συνομιλίες. "Ο στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα σε αυτούς που καταχρώνται το σύστημα", πρόσθεσε.

Η Βραζιλία και η Γερμανία θέλουν να προστεθεί μια αναφορά στο διαδίκτυο στο άρθρο 17 του Συμφώνου, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στην ιδιωτική ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του κάθε ατόμου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ