2013-10-26 03:35:05
Φωτογραφία για Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό...
Οι αντικρουόμενες τοποθετήσεις υπουργών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανοίγει ξανά το θέμα του ασφαλιστικού, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Με το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των ακινήτων, επί της ουσίας τιμωρείται η επενδυτική προσπάθεια ολόκληρων γενεών για την απόκτηση ενός ακινήτου ή κάποιου αγροτεμαχίου ενώ ταυτόχρονα μονιμοποιείται το μέχρι πρότινος «έκτακτο» χαράτσι, αναφέρει το ΕΕΑ.

Επίσης, εκτιμά ότι «μέσα από διφορούμενες και συχνά αντικρουόμενες τοποθετήσεις υπουργών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό. Και ενώ έχουν προηγηθεί επίσημες ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πειραχθούν οι συντάξεις, είμαστε προ των πυλών μίας ακόμα ασφαλιστικής μεταρρύθμισης".

Ακόμα, σχολιάζει ότι πριν από λίγο καιρό κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά νέα μέτρα και μετά η διατύπωση άλλαξε και υιοθετήθηκε ο όρος «οριζόντια μέτρα».


«Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η τόνωση της ρευστότητας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που, σύμφωνα με την παραδοχή υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας; Γιατί οι χιλιάδες επαγγελματίες που δίνουμε καθημερινά έναν άνισο αγώνα προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, δεν έχουμε δει καμία ενίσχυση. Μόνο υποσχέσεις που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί ενώ ταυτόχρονα η ανεργία καλπάζει..» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ