2013-10-26 06:48:19
Φωτογραφία για ''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ''
Επτά σημεία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από Σαμαρά

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με την τρόικα. Είμαστε σε διαπραγμάτευση» έλεγαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση τάχθηκε κατά των οριζόντιων μέτρων και όχι των διαρθρωτικών αλλαγών. «Διαρθρωτικά μέτρα θα παίρναμε και μόνοι μας για να περιορίσουμε τη σπατάλη. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η τρόικα. Το να βάλουμε οροφή στις δαπάνες των ΔΕΚΟ και να σταματήσουμε τα διοικητικά συμβούλια από τα παράλογα έξοδα είναι διαρθρωτικά μέτρα. Όπως και το ενιαίο μισθολόγιο είναι διαρθρωτικό μέτρο». 

Επίσης, επτά σημεία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ομολόγους του στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι το κλίμα για το μείζον αυτό θέμα αλλάζει και ως απόδειξη ανέφερε τη δημιουργία της Mediterranean Task Force, η οποία ήδη συνεδρίασε και αποφάσισε να ζητήσει την εφαρμογή του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών.


Στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός ανέπτυξε στα επτά σημεία. Όπως είπε, ανέφερε στους ομολόγους του ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου, αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ, αφού η πλειονότητα των μεταναστών προσπαθούν να περάσουν σε χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης. «Συνεπώς εμείς φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης. Η ευθύνη πρέπει να είναι κοινή και να υπάρξει επιμερισμός τους κόστους» σημείωσε.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ