2013-10-26 07:49:06
Φωτογραφία για Καλά στην υγεία του ο ηγέτης του αλ-Νόσρα
Ο ηγέτης του Μετώπου αλ-Νόσρα, ο Άμπου Μοχάμεντ Αλ Τζουλάνι, του οποίου ο θάνατος... σε μάχες είχε ανακοινωθεί χθες βράδυ από τη δημόσια συριακή τηλεόραση, είναι καλά στην υγεία του, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωσή του.

«Αυτό που ανακοινώθηκε από ένα τηλεοπτικό δίκτυο μόνο, η δολοφονία του εμίρη του Μετώπου αλ-Νόσρα ήταν ψέμα», δήλωσε η εξτρεμιστική οργάνωση.

Τον Απρίλιο, ο 'Αμπου Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι είχε ανακοινώσει ότι ορκίζεται πίστη στον αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τονίζοντας ότι η οργάνωσή του διατηρεί την ταυτότητά της και δεν τίθεται υπό τον έλεγχο του τρομοκρατικού δικτύου, παρότι είχε παραδεχτεί τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που λαμβάνει από αυτό.

Το Μέτωπο αλ-Νόσρα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ουάσινγκτον έγινε γνωστό στη Συρία διαπράττοντας επιθέσεις αυτοκτονίας πριν εξελιχθεί σε ισχυρή στρατιωτική δύναμη που πολεμά στο πλευρό των ανταρτών κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Η οργάνωση που συγκροτείται από σύρους εξτρεμιστές και ξένους εθελοντές, επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Συρία, κάτι που απορρίπτει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, η μεγαλύτερη συνιστώσα της συριακής εξέγερσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ