2013-10-26 15:30:04
Φωτογραφία για Απολύουν Εργαζόμενους Από Τα Εργοτάξια Της Ολυμπίας Οδού
Σε φιάσκο εξελίσσεται η δήθεν επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας Οδού αφού σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” η εταιρεία “Τέρνα” αντί να προσλαμβάνει, απολύει εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα υποτίθεται πως ξεκίνησαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανε ο τότε υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης

Στις διαπραγματεύσεις αυτές ο κ. Χατζηδάκης θυσίασε το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα προκειμένου να πετύχει επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας Οδού. Μάλιστα κάποιοι παρέσυραν τότε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πήγαν στα εργοτάξια προκειμένου να αποκομίσουν επικοινωνιακά οφέλη.

Οπως φαίνεται όμως, οι… εκπτώσεις του κ. Χατζηδάκη δεν οδηγούν σε ουσιαστική επανέναρξη των έργων, αφού σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”: “Οι εργολάβοι αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό, απολύουν και από το “απόθεμα”.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες η “Τέρνα” η οποία συμμετέχει στην παραχώρηση αλλά και την κατασκευή του έργου ανακοίνωσε περίπου 30 απολύσεις από το εργοτάξιο που λειτουργεί στο Κόρινθος -Κιάτο.


Πηγές στην εταιρεία σημείωναν ότι οι απολύσεις είναι επιβεβλημένες από τη στιγμή που δεν έχουν κλείσει εκκρεμότητες με την διεύθυνση της κοινοπραξίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επαναπροσληφθούν εφόσον υπερπηδηθούν τα εμπόδια. Η “Τέρνα” συμμετέχει με 17% στην παραχώρηση του έργου έχοντας εκτός από το Κόρινθος – Κιάτο και ένα μεγάλο κομμάτι μετά την Πάτρα.

Επειδή με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με το Δημόσιο το κομμάτι αυτό θα εξαιρεθεί από την παραχώρηση, είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, προκειμένου να ξαναμοιραστεί το έργο χωρίς να αλλάζει η μετοχική σύνθεση του έργου”.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκίναγαν

Αλήθεια βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ποια Ολυμπία Οδός;

Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός κανένα έργο!

Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο.

Εδώ και μερικές βδομάδες στήνεται το σκηνικό της επιχείρησης εξαπάτησης χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;

Στην φιέστα που παρουσιάστηκε ως επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού:

Μεταφέρθηκαν εργάτες του «ΑΚΤΩΡ» από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ», ντύνονται με γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού» βαφτίζονται εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού» και θα παριστάνουν πως εργάζονται.Μεταφέρθηκαν φορτηγά της εταιρίας «ΣΒΩΛΟΣ» από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίζονται φορτηγά της «Ολυμπίας Οδού» και θα κάνουν πως εργάζονται.Μεταφέρθηκαν χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες βαφτίζονται μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» και θα κάνουν πως εργάζονται.«Προσλήφθηκαν» πρώην εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού» που γνωρίζουν τα μέρη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο θα διαρκέσει η φιέστα με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν όταν ξανά ξεκινήσει η «Ολυμπία Οδός».Μεταφέρθηκαν 4 τουλάχιστον ημιφορτηγά 4Χ4 κίτρινου χρώματος του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ» και με πρόχειρο ταμπελάκι «Ολυμπία Οδός» θα κάνουν πως εργάζονται στα εργοτάξια της «Ολυμπία Οδός».Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος.

Γιατί δεν μπορεί κανείς να προσλάβει κανένα εργαζόμενο στην Ολυμπία Οδό; Μήπως γιατί δεν υφίσταται έργο; Γιατί μαζεύουν χιλιάδες βιογραφικά σε σύμβαση παραχώρησης που δεν υφίσταται εξαπατώντας χιλιάδες οικογένειες που ζουν δίχως το παραμικρό έσοδο; Γιατί όλη αυτή η φιέστα; Για να παρουσιαστεί ως αξιόπιστος ο υπουργός; Για να δοθεί το αίσθημα της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης; Γιατί παρουσιάζουν ως συμφωνία για επανεκκίνηση κάτι που δεν υφίσταται αφού δεν υπάρχει συμφωνία για χρηματοδότηση από τις τράπεζες; Γιατί μιλάνε για επανεκκίνηση όταν ακόμα οι ίδιες οι εταιρίες δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για ξαναμοίρασμα του έργου που μίκρυνε μέχρι την Πάτρα; Γιατί πέρασαν τη νέα σύμβαση παραχώρησης μέσα στο καλοκαίρι;Μία συμβουλή μόνο. Μην κάνει το λάθος και ζητήσει ο Σαμαράς την άδεια κατεδάφισης της γέφυρας του Μεγανίτη γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αυτά τα λίγα για το σόου Χατζηδάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου-Δημάρ και έπεται και συνέχεια Επιμέλεια: logiosermis.net

Με πληροφορίες απο madatoforos.com, ramnousia.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ