2013-10-27 07:27:06
Φωτογραφία για Φονικές πλημμύρες στην Ινδία
Νέες πλημμύρες σαρώνουν την ανατολική Ινδία, όπου τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μία περιοχή η οποία ήδη είχε πληγεί από έναν κυκλώνα που χαρακτηρίστηκε ο σφοδρότερος των τελευταίων 14 ετών, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Ποτάμια υπερχείλισαν στα ανατολικά παράκτια ομόσπονδα ινδικά κρατίδια Ορίσα και Άντρα Πραντές, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν εκ νέου τις εστίες τους και να μεταβούν σε καταφύγια, δύο εβδομάδες, αφού ο κυκλώνας Φαϊλίν έπληξε την ακτογραμμή.

Σύμφωνα με το PTI, 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα δύο αυτά κρατίδια, ενώ χιλιάδες χωριά πλημμύρισαν σε περίπου 30 Περιφέρειες. Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στην περιοχή έχουν διακοπεί.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, πρόσθεσε το PTI.

Περίπου 30 σωστικά συνεργεία, που είχαν ήδη κινητοποιηθεί, κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, αναπτύχθηκαν στην περιοχή, για να προσφέρουν βοήθεια, δήλωσε η Τρίπτι Παρούλ, μία εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Οι αρχές ήδη ήταν έτοιμες, για να χειριστούν αυτή την κατάσταση, όταν έπληξε την περιοχή ο κυκλώνας Φαϊλίν, με ανέμους 200 χλμ. ανά ώρα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ανέφερε η εκπρόσωπος. «Η διανομή ξηράς τροφής, πακέτων με πόσιμο νερό, φάρμακα. . . όλα έχουν προετοιμαστεί από τα κρατίδια», επεσήμανε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι τα νερά των πλημμυρών αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν σε 48 ώρες.

Ο κυκλώνας ξερίζωσε δέντρα, ανέτρεψε ακόμα και βαριά φορτηγά, προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης και πλημμύρες σε μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ