2013-10-27 09:29:06
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Αλωνίζει η «σπείρα των Hilux»
Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν αλωνίζει το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Ελλάδα και ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία , με θύματα ιδιοκτήτες αγροτικών φορτηγών αυτοκινήτων. Οι δράστες όπως φαίνεται είναι «διαβασμένοι» και εντοπίζοντας αρχικά τα οχήματα κάνοντας περιπολίες στη συνέχεια τα κλέβουν ανενόχλητοι βραδινές ώρες.

Τα κλεμμένα οχήματα είναι πιθανό να οδηγούνται απευθείας σε μάντρες ακόμη και στην ίδια την περιοχή, όπου γίνονται τελικά ανταλλακτικά ή κόβονται για να μεταπωληθούν.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τέτοια χτυπήματα έχουν καταγραφεί σε πολλές αγροτικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, από την Βόνιτσα μέχρι την Παραβόλα, την παραχελωίτιδα, το Αγρίνιο κα. Το αξιοσημείωτο είναι πως στο «μάτι» των δραστών έχει μπει συγκεκριμένο μοντέλο αγροτικών αυτοκίνητων, το Hilux της Τoyota που είναι και διαδεδομένο στην περιοχή. Ειδικότερα το τελευταίο εικοσαήμερο έχουν κλαπεί τουλάχισοτν πέντε αγροτικά από Ρίγανη, Στράτο, Βόνιτσα και Παραβόλα εκ των οποίων τα τρία είναι ίδιας μάρκας. Eνα ακόμη Hilux εκλάπη πριν απο μερικάς μερες απο το Αγρίνιο.


Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά και στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας. Μια κλοπή ίδιας μάρκας φορτηγού αγροτικού αυτοκίνητου σημειώθηκε στο Λεσίνι, συνολικά τρείς στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες.

Παρά τα μπλόκα που στήνουν οι αστυνομικές αρχές όταν γνωστοποιείται κλοπή οχήματος, δεν έχει βρεθεί κάτι οπότε εικάζεται πως πιθανώς τα κλεμμένα αγροτικά οδηγούνται σε κάποιο σημείο εντός της Αιτωλοακαρνανίας. Με αυτό το συμπέρασμα πάντως δεν συμφωνούν όλοι, αφού θεωρείται πως την ώρα που γίνεται η κλοπή μέχρι την ώρα που γίνεται αντιληπτή, έχει παρέλθει ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα όπου οι δράστες μπορούν να διαφύγουν από τα όρια του νομού. Τέτοιες κλοπές και μάλιστα με τη συγκεκριμένη «προτίμηση» με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google όπως φαίνεται καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως τα Γιάννενα, την Χαλκιδική, την Εύβοια κ.α.

Το πλήθος των περιστατικών όμως στην Αιτωλοακαρνανία είναι τέτοιο που προκαλεί προβληματισμό στις διωκτικές αρχές και έντονες αντιδράσεις από τα θύματα που διαρκώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι αξιοσημείωτο πως το θέμα έχει τεθεί πλέον και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας της διάστασης που έχει λάβει και αναμένεται να προωθηθούν κάποιες συγκεκριμένες δράσεις από τις διωκτικές αρχές που δεν αποκλείουν πίσω από τις κλοπές αυτές να υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα με πλοκάμια σε διάφορες περιοχές της χώρας με σκοπό την κοπή ή διάλυση και προώθηση ανταλλακτικών του συγκεκριμένου δημοφιλούς αγροτικού.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει την συνδρομή και της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, για να διαπιστωθεί εάν τα κλεμμένα αγροτικά περνούν από εκεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άγνωστος πυροβόλησε 62χρονη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άγνωστος πυροβόλησε 62χρονη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ