2013-10-27 18:00:07
Φωτογραφία για Ρωσία: Αντιτρομοκρατικός νόμος προβλέπει οικονομική ευθύνη για τις οικογένειες τρομοκρατών
Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, η ρωσική Κάτω Βουλή ενέκρινε χθες ένα νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος ενισχύει τις κυρώσεις και προβλέπει κυρίως οικοινομική ευθύνη για τις οικογένειες τρομοκρατών.

Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα έρευνας σχετικά με την οικονομική κατάσταση των συγγενών "ενός ανθρώπου που έχει προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια και ορίζει ότι είναι πιθανό να υποχρεωθούν οι συγγενείς του να πληρώσουν για τις ζημιές που αυτός έχει προκαλέσει".

Βάσει του νόμου αυτού μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης ως και δέκα χρόνια για οιονδήποτε "έχει εκπαιδευτεί για να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες", κυρίως για το χειρισμό εκρηκτικών και άλλων όπλων.

Προβλέπει επίσης ποινή κάθειρξης μέχρι και δέκα χρόνια για οποιονδήποτε συμμετέχει σε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό, οι ενέργειες της οποίας θεωρείται ότι βλάπτουν τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Ορισμένοι τσετσένοι ισλαμιστές μάχονται τώρα στη Συρία και πρέπει να θεωρηθούν μισθοφόροι "που μάχονται όχι μόνο για τις ιδέες ή για την ελευθερία, αλλά για το χρήμα", δήλωσε ένας από τους νομοθέτες, ο βουλευτής Νικολάι Κοβαλιόφ, ο οποίος πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος πρέπει τώρα να εγκριθεί από των 'Ανω Βουλή και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
rt.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ