2013-10-27 19:52:47
Φωτογραφία για Νίκη για Πανιώνιο με ανατροπή επί του Απόλλωνα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Κολοβό, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή και πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του. Πολλά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία για μία ακόμη φορά ο Απόλλων Σμύρνης.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε ο Πανιώνιος, ο οποίος έκανε και την παρθενική του ανατροπή στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι "κυανέρυθροι" πραγματοποιώντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και έχοντας τον Δημήτρη Κολοβό σε μεγάλη μέρα, πήραν ένα σημαντικό τρίποντο και ταυτόχρονα υποχρέωσαν τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πέμπτη ήττα του σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

Για ένα ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν πάρα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή τους και οι φιλοξενούμενοι στέκονταν αρκετά καλά χωρίς να δέχονται επί της ουσίας φάσεις. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν τα γνωστά προβλήματα που έχει η "ελαφρά ταξιαρχία" στην άμυνά της.


Ο Κολοβός και στα δύο γκολ δε συνάντησε καμία αντίσταση, ενώ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχασε εντελώς το κέντρο, απόρροια της οποίας ήταν η ήττα, η οποία κράτησε τους φιλοξενούμενους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις και σκαρφάλωσε στη μέση της βαθμολογίας.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Δημήτριος Ζυγούρης (Αιτ/νίας)

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Καλτσάς (67' Καμπάνταης), Ντούνης (46' Γιάννου), Κολοβός (83' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης (69' Βέρτζος), Παντελιάδης, Δεληζήσης, Έγκον (58' Τοσκάνης), Άλβαρες, Κόρμπος, Μίνγκας (82' Μπάρκογλου), Γκουέλα, Καμαρά, Φαρινόλα

Γκολ: 63 Κολοβός, 78' Κολοβός / 21' Μίνγκας

Κίτρινες κάρτες: 29' Κούρντι, 79' Αραβίδης / 25' Εγκόν, 55' Μίνγκας, 58' Παντελιάδης, 74' Φαρινόλα, 91' Βέρτζος

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Απόλλων ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας, όταν ο Φαρινόλα στο 6' έκανε σουτ το οποίο κόντραρε. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο 16' με τον Κουλουχέρη να παίρνει την κεφαλιά και τον Τζόρβα να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Τέσσερα λεπτά μετά ο Έλληνας τερματοφύλακας δε χρειάστηκε να επέμβει, όταν δυνατό σουτ Κολοβού πέρασε άουτ.

Στην επόμενη φάση ο Απόλλων άνοιξε το σκορ με τον Μίνγκα. Όλα άρχισαν από ωραία ενέργεια του Φαρινόλα, που πρώτα κράτησε την μπάλα και στη συνέχεια έβγαλε πολύ ωραία σέντρα. Μίνγκας και Καμαρά έβαλαν στη μέση τον Κούρο στη μέση με τον πρώτο να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Πολύ κακή όλη η αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Αυλωνίτη και Κουλουχέρη να βρίσκονται εκτός θέσης.

Μπορεί κάποιοι να πίστεψαν πως το γκολ θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα, όμως, ο ρυθμός παρέμεινε κακός και οι φάσεις ελάχιστες. Επί της ουσίας οι φιλοξενούμενοι ως το τέλος της αναμέτρησης είχαν κυρίως παθητικό ρόλο, με τον Πανιώνιο να έχει πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, και οι "κυανέρυθροι" έκαναν μόλις δύο τελικές προσπάθειες. Αμφότερες προήλθαν από τα πόδια του Καλτσά, ο οποίος και τις δύο φορές ήταν πάρα πολύ άστοχος.

Εκ διαμέτρου αντίθετο από το πρώτο ημίχρονο ήταν το δεύτερο, το οποίο είχε καλύτερο ρυθμό και μονόλογο του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι ήταν σχεδόν σε όλο το 45λεπτο στην επίθεση και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν με κάθε τρόπο προβλήματα στην ασταθή άμυνα της "ελαφράς ταξιαρχίας".

Παρόλα αυτά ο Απόλλων ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Γκουέλα να φτάνει κοντά στο 2-0. Ο Ιβοριανός μπήκε με την μπάλα στην περιοχή από πλάγια, πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο. Αυτή επί της ουσίας ήταν και η αρχή του μονολόγου του Πανιωνίου.

Στο 52' ο Κολοβός δεν μπόρεσε να βρει εστία με σουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ήταν ξανά άστοχος σημαδεύοντας αυτή τη φορά με το κεφάλι. Στο 59' ήταν η σειρά του Αραβίδη να πάρει κεφαλιά και να αστοχήσει, ενώ στο 62' ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη του κλασική ευκαιρία. Ο Καλτσάς με πολύ ωραία πάσα έβγαλε μόνο του τον Γιάννου, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Τζόρβα.

Ωστόσο, ένα λεπτό μετά ήρθε η ισοφάριση για τους "κυανέρυθρους" με τον Κολοβό να κάνει σχεδόν τα πάντα. Ο 20χρονος υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή, την έσπασε στον Κούρο, στη συνέχεια έκανε κίνηση στον κενό χώρο και με ωραία προβολή πέτυχε το γκολ. Να σημειωθεί ότι η μπάλα άλλαξε και πορεία την τελευταία στιγμή λόγω κόντρας.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του ο Πανιώνιος κυριάρχησε στο γήπεδο και βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση. Σε αυτό ευθυνόταν η συνολική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κλέψουν την μπάλα και να παγώσουν για λίγο τον ρυθμό.

Στο 77' ο Αραβίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1, όταν από πολύ κοντά και με τον Τζόρβα εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο, ο Κολοβός έδωσε ξανά τη λύση δύο λεπτά μετά. Ο νεαρός Έλληνας διεθνής με την Κ21 πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ανενόχλητος με τους αμυντικούς του Απόλλωνα να μην κάνουν τίποτα για να τον δυσκολέψουν.

Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα (συν τις καθυστερήσεις), όπως ήταν λογικό, ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε δίνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Απόλλωνα. Ωστόσο, οι παίκτες του τελευταίου δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ